Connect with us

Premier League

Αγγλία: Ανασύνταξη για Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ – Ελπίδες για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας που περιλαμβάνουν Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Κόβεντρι Σίτι σημαίνουν ότι υπάρχουν λιγότεροι αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πολύ λίγο χρόνο για να συνέλθει από 120 λεπτά ποδοσφαίρου και την απογοήτευση της ήττας του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι πριν αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Η Σίτι θα έχει αμφιβολίες για την καταλληλότητα των Kevin de Bruyne και Erling Haaland αφού και οι δύο έπρεπε να αντικατασταθούν απέναντι στη Real Madrid, αν και ο προπονητής Pep Guardiola θα έχει τους John Stones και Julian Alvarez σε φόρμα αφού έπαιξαν μόνο τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Κόουλ Πάλμερ, είναι η κύρια απειλή της Τσέλσι. Ο 21χρονος έχει 20 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ (εκ των οποίων τέσσερα κόντρα στην Έβερτον τη Δευτέρα) και δύο στο Κύπελλο Αγγλίας.

Το Κύπελλο είναι η τελευταία ευκαιρία της Τσέλσι να κερδίσει έναν τίτλο φέτος και η μοναδική της ευκαιρία να προκριθεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν μετά από μια τρελά ασυνεπή καμπάνια.

Το Κύπελλο Αγγλίας φαίνεται επίσης να είναι η καλύτερη ευκαιρία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μπει στην Ευρώπη και θα είναι φαβορί απέναντι στην Κόβεντρι Σίτι της Τσάμπιονσιπ (δεύτερης κατηγορίας) στον δεύτερο ημιτελικό της Κυριακής.

Η Κόβεντρι πιέζει για τα πλέι οφ στο Πρωτάθλημα και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη μετά τον αποκλεισμό της Γουλβς στα προημιτελικά, καθώς αναζητά την επανάληψη της ιστορικής της νίκης στον τελικό του Κυπέλλου το 1987.

Οι ημιτελικοί δίνουν στην Άρσεναλ την ευκαιρία να ξεπεράσει την έξοδό της από το Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν Μονάχου επιστρέφοντας στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ όταν επισκέπτεται τη Γουλβς το απόγευμα του Σαββάτου.

Η ομάδα του Mikel Arteta έχει επίσης πολύ λίγο χρόνο αποθεραπείας μετά την ήττα της στη Γερμανία και αυτό θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας καθώς η κούραση ξεκινάει απέναντι σε έναν καλά οργανωμένο αντίπαλο με δυνατό επιθετικό δίδυμο τους Hwang Hee-chan και Matheus Cunha.

Η Λίβερπουλ ταξιδεύει στη Φούλαμ το απόγευμα της Κυριακής με τη σεζόν της να κινδυνεύει να ξεφουσκώσει μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής εντός έδρας από την Κρίσταλ Πάλας και ακολούθησε η έξοδος της Πέμπτης από το Europa League εκτός έδρας στην Αταλάντα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φαινόταν εξαντλημένη στα τελευταία παιχνίδια και η επίσκεψη της Κυριακής στο Νότιο Λονδίνο θα δείξει τι -αν μη τι άλλο- έχει αφήσει τα σημάδια της.

Η Γουέστ Χαμ έφυγε επίσης από την Ευρώπη το βράδυ της Πέμπτης και η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες πρέπει επίσης να βρει τον εαυτό της για το σύντομο ταξίδι για να παίξει στην Κρίσταλ Πάλας. Η νίκη της Πάλας στο Άνφιλντ το περασμένο Σαββατοκύριακο τους έφερε οκτώ βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και μια άλλη νίκη θα σημαίνει ότι θα μείνουν στην Premier League για άλλη μια χρονιά.

Η Άστον Βίλα είναι η μόνη Αγγλική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και θα ενισχύσει την πρόσβασή της στην τέταρτη θέση, αν μπορέσει να κερδίσει εκτός έδρας και να διαμορφώσει την Μπόρνμουθ, η οποία διακυβεύεται μόνο υπερηφάνεια από τώρα μέχρι το τέλος της εκστρατείας.

Οι ελπίδες παραμονής  της Λούτον θα μεγαλώσουν αν κερδίσει τους τρεις βαθμούς από το εντός έδρας παιχνίδι τους εναντίον της Μπρέντφορντ, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται επτά βαθμούς πάνω από αυτήν στο πρωτάθλημα. Μια νίκη για τη Λούτον θα τους ανέβαζε πάνω από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Έβερτον, που αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στο Γκούντισον Παρκ την Κυριακή σε μια μάχη που υπόσχεται να είναι απελπισμένη.

Οποιαδήποτε ευκαιρία δεύτερη από την κάτω Μπέρνλι έχει να αποφύγει τον υποβιβασμό εξαρτάται από τη νίκη της εκτός έδρας στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει φέρει ισοπαλίες σε τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της.

Advertisement

Must See

More in Premier League