Connect with us

Premier League

Η Premier League θα εισαγάγει ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ για τη σεζόν 2024-25

Η Premier League ανακοίνωσε την Παρασκευή 12 Απριλίου ότι θα εισαγάγει ένα ημι-αυτόματο σύστημα για να αποφασίζει για αυστηρές αποφάσεις οφσάιντ για τη σεζόν 2024-25.

Η απόφαση στοχεύει στον αποκλεισμό οποιασδήποτε διαμάχης σχετικά με τις κλήσεις VAR, ενώ παράλληλα μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για τη λήψη μιας απόφασης. Το ημιαυτόματο σύστημα δίνει ένα αποτέλεσμα σε περίπου 30 δευτερόλεπτα, ενώ οι κλήσεις VAR μπορεί να διαρκέσουν αρκετά λεπτά, απογοητεύοντας τους παίκτες αλλά και τους οπαδούς, οι οποίοι συχνά δεν είναι ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει.

Η ημιαυτόματη τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 στο Κατάρ και χρησιμοποιείται ήδη στη Serie A της Ιταλίας. Θα εισαχθεί επίσης στην ισπανική La Liga για την επόμενη σεζόν.

«Σε μια συνεδρίαση των μετόχων της Πρέμιερ Λιγκ σήμερα, οι σύλλογοι συμφώνησαν ομόφωνα στην εισαγωγή της ημιαυτόματης τεχνολογίας οφσάιντ».

“Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Premier League την επόμενη σεζόν και αναμένεται ότι η τεχνολογία θα είναι έτοιμη να εισαχθεί μετά από ένα από τα φθινοπωρινά διεθνή διαλείμματα.”

«Η τεχνολογία θα παρέχει ταχύτερη και συνεπή τοποθέτηση της εικονικής γραμμής οφσάιντ, με βάση την οπτική παρακολούθηση παικτών, και θα παράγει υψηλής ποιότητας γραφικά μετάδοσης για να εξασφαλίσει μια βελτιωμένη εμπειρία εντός του γηπέδου και μετάδοσης για τους υποστηρικτές», ανέφερε η Premier League σε δήλωση.

Advertisement

Must See

More in Premier League