Connect with us

Αρθρογραφία

Γιόρτασε 110 χρόνια ζωής ο Άρης

Ο Άρης έγινε 110 ετών και γιόρτασε τα γενέθλια του όπου τίμησε ιστορικές φυσιογνωμίες που φόρεσαν την φανέλα του σε διάφορα αθλήματα.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην Θεσσαλονίκη, μίλησαν ιστορικές φυσιογνωμίες της ομάδας, ενώ βραβεύτηκαν παλαίμαχοι αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου, οι οποίοι κέρδισαν διακρίσεις φορώντας τη φανέλα του Άρη. Οι ανδρικές ομάδες μπάσκετ που κατέκτησαν ευρωπαϊκούς τίτλους το 1993 (Κύπελλο Κυπελλούχων), το 1997 (Κύπελλο Κόρατς), το 2003 (ΦΙΜΠΑ Τσάμπιονς Καπ), η ομάδα αδρών στο βόλεϊ, που κατέκτησε πρωτάθλημα το 1997, η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο την περίοδο 1969-1970, όπως και η ποδοσφαιρική ομάδα του 1979 για την ευρωπαϊκή της πορεία (έφτασε ως τους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ).

Τιμήθηκαν, ακόμη, παράγοντες του συλλόγου, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης για τη μεγάλη σχέση του με τον Άρη και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχινάς.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης ανέφερε στην ομιλία του:
«Ο Άρης είναι ένα μεγάλο σαλόνι για να μας εμπνέει. Έχουμε περάσει πολλά σαν Αρειανοί. Ο Άρης είναι ένα μεγάλο συναίσθημα. Μέσα από αυτό το συναίσθημα, παίρνοντας δύναμη από αυτό το συναίσθημα, αν χρειαστεί να πέσουμε, να ματώσουμε, θα το κάνουμε και θα κοιτάμε μπροστά , θα ‘χτίζουμε’ και θα  συνεχίζουμε να παλεύουμε . Για μας ο Άρης, στα χρόνια της γαλήνης, ήταν πάντα πρώτος, πάντα ψηλά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τον Αρη, κοιτάζοντας ψηλά. θα τον βρούμε τον δρόμο μας. Πάντα, επίσης, να θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν, που δεν πρόλαβαν. Δεν ξέρω αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, ξέρω, όμως, ότι ζωή χωρίς τον Άρη ή μετά τον Άρη, δεν υπάρχει! Δε θα μετανιώσουμε για την ενασχόλησή μας με τον Άρη, θα είμαστε πάντα στα κίτρινα!»

Ο θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης μέσω βίντεο δήλωσε:
«Χρόνια πολλά στην Αρειανάρα μας. Εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να έχουμε πολλές επιτυχίες. Δε θα ξεχάσω τη μέρα που πάτησα το πόδι μου στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή τότε, μέχρι και σήμερα, εισπράττω την αγάπη του κόσμου. Ο Άρης είναι μεγάλος και δε θα χαθεί ποτέ».

Η εκδήλωση «έκλεισε» με μπάντα κλασικής μουσικής να παίζει ύμνους του Άρη.

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία