Connect with us

Αγγλία

Η αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα προχωράει τα σχέδια της για το νέο της γήπεδο 

Η Sheffield FC μαζί με την Sheffield Eagles, την ομαδα ράγκμπι της πόλης του Σέφιλντ, υπέβαλαν την αίτηση πλήρους σχεδιασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σέφιλντ, περιγράφοντας το πλάνο που έχουν για το Κοινοτικό στάδιο χωρητικότητας 5.000 ατόμων.

Το νέο στάδιο, το οποίο θα βασίζεται στην πρώην τοποθεσία του Sheffield Transport Sports Club στο Meadowhead, θα δημιουργήσει μια συνεργασία μεταξύ των Sheffield Eagles και της Sheffield FC. Το στάδιο θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ράγκμπι, καθώς και ένα γήπεδο κρίκετ, γήπεδα τεχνητών αθλημάτων πολλαπλών χρήσεων, ένα μουσείο ποδοσφαίρου και μια εσωτερική αθλητική αίθουσα.

Προβλέπεται ότι το σχέδιο ανάπτυξης του σταδίου θα είναι ένας πλούσιος χώρος για άθληση και σωματική δραστηριότητα. Η μακροπρόθεσμη εμπορική βιωσιμότητα θα επιτευχθεί με τη μεγιστοποίηση της δημόσιας πρόσβασης και της κοινοτικής χρήσης μέσω δραστηριοτήτων υγείας και ευημερίας, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κοινωνικών και άλλων κοινοτικών εκδηλώσεων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανάπτυξης θα είναι διαθέσιμες εγκαταστάσεις park-and-ride.

Το προτεινόμενο γήπεδο χωρητικότητας 5.000 ατόμων θα πληροί τα υψηλότερα πρότυπα τόσο για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όσο για την Ομοσπονδία Ράγκμπι. 

Η κατασκευή του νέου γηπέδου θα βοηθήσει και τους δυο συλλόγους να ενοποιήσουν το πλήρες φάσμα των αθλητικών, εκπαιδευτικών, κοινοτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων τους, ενώ θα βοηθήσει και τις ακαδημίες των συλλόγων κάτι που θα επιτρέψει στον σύλλογο να αναπτύξει περαιτέρω τα εγχώρια ταλέντα και να αποτελέσει βάση για εκτεταμένα κοινοτικά προγράμματα και των δύο συλλόγων. 

Ο πρόεδρος της Sheffield FC, Richard Tims δήλωσε:
«Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι απλώς ένα ακόμη κοινό γήπεδο ράγκμπι και ποδοσφαίρου. Θα είναι ένας νέος προορισμός για τους Sheffield Eagles και τον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό σύλλογο. Ενώ η τοποθεσία θα εδραιωθεί σταθερά στη μοναδική ιστορία και κληρονομιά και των δύο συλλόγων, συμπεριλαμβανομένης της θέσης της Σέφιλντ ως «το Σπίτι του Ποδοσφαίρου», θα είναι επίσης ένας συναρπαστικός προορισμός για αθλήματα, σωματική δραστηριότητα, επιχειρήσεις, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και άλλα εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές κοινό. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε έναν ζωντανό προορισμό τόσο τις ημέρες που οι ομάδες των Sheffield Eagles και Sheffield FC παίζουν στο στάδιο, όσο και τις ημέρες που δεν θα υπάρχει κάποιος αγώνας, μέσω κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων, όπως συνέδρια και συναντήσεις. λειτουργίες και πολιτιστικές δραστηριότητες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν προορισμό που προσελκύει και μεγαλώνει τις βάσεις των υποστηρικτών τόσο των Sheffield Eagles όσο και της Sheffield FC, καθώς και προσελκύοντας τις τοπικές κοινότητες αλλά και επισκέπτες σε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του έτους. Το στάδιο θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει και θετική οικονομική ανάπτυξη, κοινωνικές και κοινοτικές δυνατότητες για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Σέφιλντ προσελκύοντας τουρίστες καθώς και αυξάνοντας το προφίλ του αθλητισμού στο Σέφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς».

Ο διευθυντής των Sheffield Eagles, Mark Aston, δήλωσε:
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φτάσαμε στο ορόσημο της υποβολής της αίτησης για άδεια σχεδιασμού για την ανάπτυξη της τοποθεσίας Meadowhead που θα μας δώσει τις ευκολίες που χρειαζόμαστε όχι μόνο για να πετύχουμε τις φιλοδοξίες μας να επιστρέψουμε Super League, αλλά και για να μας δώσει μια βάση από την οποία θα αναπτύξουμε το ήδη εκτεταμένο κοινοτικό μας πρόγραμμα. Τα σχόλια και από τα δύο σύνολα οπαδών και από τα δίκτυα χορηγών ήταν συντριπτικά θετικά και όλοι βλέπουν τις δυνατότητες και των δύο συλλόγων να ξεκλειδώνονται με τις εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται, οι οποίες θα είναι παγκόσμιας κλάσης. Είχαμε επίσης πολύ θετικά σχόλια από το κυβερνών μας όργανο, τη Ράγκμπι Φούτμπολ Λιγκ, που υποστηρίζουν τα σχέδιά μας και βλέπουν πώς η ανάπτυξη μπορεί να ωφελήσει τόσο το Ράγκμπι Λιγκ στο Σέφιλντ όσο και σε εθνική βάση. Είναι μια υπέροχη είδηση που ξεκινάμε με την 40η επέτειό μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας με την Sheffield FC στο επόμενο στάδιο του έργου».

Advertisement

Must See

More in Αγγλία