Connect with us

Αγγλία

Δήλωση της EFL σχετικά με τις αλλαγές στο Κύπελλο Αγγλίας 

Η Αγγλική Φούτμπολ Λιγκ (English Football League-EFL) επιθυμεί να διευκρινίσει περαιτέρω τη θέση της σε σχέση με τη διμερή ανακοίνωση της Premier League και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με την κατάργηση των επαναληπτικών του Κυπέλλου Αγγλίας και τον ρόλο των εκπροσώπων της Λίγκας στο Επαγγελματικό Παιχνίδι (Professional Game Board-PGB).

Η συμφωνία που προβλέπει πλέον την κατάργηση των πεαναληπτικών από το αγωνιστικό σχήμα συμφωνήθηκε αποκλειστικά μεταξύ της Premier League και της FA. Πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας, δεν υπήρξε κάποια συμφωνία με την EFL ούτε υπήρξε επίσημη διαβούλευση με τους συλλόγους της EFL ως μέλη της FA και συμμετέχοντες στις διοργανώσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, η EFL συζήτησε αρχικά με τους συλλόγους πιθανές αλλαγές στη μορφή του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά μόνο ως μέρος μιας ευρύτερης και πιο θεμελιώδους αλλαγής στις οικονομικές διανομές. Όπως είναι πλέον σαφές, από τον Σεπτέμβριο δεν έχει σημειωθεί καμία κίνηση σε αυτή την πρόταση.

Αυτή η τελευταία συμφωνία μεταξύ της Premier League και της FA, ελλείψει οικονομικής μεταρρύθμισης, είναι απλώς ένα επιπλέον παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η EFL και οι Σύλλογοι της περιθωριοποιούνται υπέρ άλλων που βρίσκονται πιο ψηλά στην πυραμίδα και αυτό απλώς απειλεί το μέλλον της το αγγλικό παιχνίδι.

Η EFL καλεί σήμερα (σημ.:19/4) τόσο την Premier League όσο και την FA, ως το Κυβερνητικό όργανο, να επαναξιολογήσουν την προσέγγισή τους στην ποδοσφαιρική τους συνεργασία με την EFL και να εμπλακούν περισσότερο σε θέματα που επηρεάζουν άμεσα τους συλλόγους μας.

Ένα ξεχωριστό ζήτημα είναι ο ρόλος των εκπροσώπων της EFL στο Επαγγελματικό Παιχνίδι (PGB) στη συμφωνία για το συνολικό ημερολόγιο αγώνα 2024/25. Το PGB είναι εκεί για να λαμβάνει τεχνικές αποφάσεις σε όλο το παιχνίδι σε αντίθεση με βασικές αποφάσεις πολιτικής, όπως αλλαγές ή μορφές ανταγωνισμού.

Τυχόν αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με το ημερολόγιο και αφορούν εκπροσώπους της EFL δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση έγκριση της κοινής συμφωνίας που συμφωνήθηκε μεταξύ της FA και της Premier League που επιβάλλει αλλαγές στη μορφή αγώνων FA Cup μεμονωμένα.

Ως μέρος των συζητήσεων, οι εκπρόσωποι της EFL αμφισβήτησαν τη θέση και τους είπαν ότι οι Σύλλογοι θα ήταν άνετα χωρίς επαναλήψεις. Τους ενημέρωσαν ουσιαστικά ότι, ως αποτέλεσμα, επειδή πρόκειται για διοργάνωση της FA, η λίστα των αγώνων έπρεπε να συμφωνηθεί όπως παρουσιάστηκε. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε από την επιτροπή του Κυπέλλου Αγγλίας, μια ξεχωριστή ομάδα που επιβλέπει τη διοργάνωση σε επαγγελματικό και εθνικό παιχνίδι.

Advertisement

Must See

More in Αγγλία