Connect with us

Ποδόσφαιρο

Ομόνοια Λευκωσίας Vs Ομόνοια 29ης Μαΐου: Δύο ομάδες που προέρχονται από την ίδια μάνα

Το 2018 κανένας δεν θα περίμενε στο Κυπριακό ποδόσφαιρο ότι θα δημιουργούταν μια ομάδα από τους οπαδούς της, ποιο σωστά από τους απογοητευμένους οπαδούς της.

Αυτό έγινε με την «Θύρα 9», τους οργανωμένους οπαδούς της Ομόνοιας Λευκωσίας. Οι οπαδοί δημιούργησαν την δίκη τους ομάδα, όταν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Αθλητικού Συλλόγου Ομόνοιας Λευκωσίας (ΑΣΟΛ) πουλήθηκε στον επενδυτή Σταύρο Παπασταύρου και την μετατροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος σε κερδοσκοπική εταιρεία.

Η «Θύρα 9» δημιούργησε το Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο Ομόνοια 29ης Μαίου, όμως συνεχίζει να υποστηρίζει τα άλλα αθλήματα του ΑΣΟΛ (καλαθοσφαίριση, βόλεϊ και στίβο)!

Αρκετός ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει με τεράστιο ενδιαφέρον την αναμέτρηση στους. Ασχέτως αν 29η Μαΐου και ΑΣΟΛ δηλώνει την επόμενη σεζόν ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους!

Ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας, Λώρης Κυριάκου, μιλώντας πριν από κάποιους μήνες στο 1ο επεισόδιο «Βάλε Ενα Γκόλ» του podcast «TolkersCy» του OMEGA Channel, είχε ρωτηθεί και δεν απέφυγε να απαντήσει για το πως βλέπει ο μέσος φίλαθλος οπαδού της Ομόνοιας ότι κάποια μέρα η Ομόνοια θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ομόνοια 29ης Μαΐου;

«Δύσκολα! Πολύ δύσκολα θα είναι τα συναισθήματα. Διότι, θα βλέπεις δύο Ομονοιάτες εκεί. Μπορεί να έχει αποχωρήσει η Θύρα 9, όμως οι περισσότεροι είναι φίλοι, είναι γνωστοί. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Και, ναι, ειλικρινά δεν ξέρω πως θα νιώσω εκείνη τη στιγμή. Θα βλέπεις δύο ομάδες που προέρχονται από την ίδια μάνα. Η μία εναντίον της άλλης. Είχαν πάρει τότε την απόφαση, εκφράσαν τις απόψεις τους, είπαν τις διαφωνίες τους… Εγώ διαφωνώ που έφυγαν από την Ομόνοια. Θα μπορούσαν να μείνουν, να αγωνιστούν, να αλλάξουν την κατάσταση. Κακά τα ψέματα, έκαναν καλή δουλειά. Κατάφεραν να φέρουν την Ομόνοια 29Μ. εδώ που την έφεραν».

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο