Connect with us

Σπορ

Δυναμική παρουσία της Βόρειας Κορέας στους Ασιατικούς Αγώνες 

Μετά από τριετή «απομόνωση» από την διεθνή αθλητική σκηνή, η Βόρεια Κορέα κάνει δυναμική επανεμφάνιση, καθώς θα εκπροσωπηθεί από 191 αθλητές και αθλήτριες, στους Ασιατικούς Αγώνες, που θ΄αρχίσουν στις 19 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, οι αθλητές της Βόρειας Κορέας θα συμμετάσχουν σε αρκετά αθλήματα, όπως ο στίβος, η άρση βαρών, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και η πυγμαχία.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου στην κινεζική πόλη Χανγκζού, ενώ η τελετή έναρξης έχει προγραμματισθεί για τις 23 Σεπτεμβρίου.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών της Βόρειας Κορέας θ’ αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Ταϊβάν.

Η Βόρεια Κορέα «απομονώθηκε» αρχικά μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο στις αρχές του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την επόμενη χρονιά. Στην συνέχεια, αποκλείσθηκε από την ΔΟΕ από τους Χειμερινούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο επειδή επέλεξε να μην λάβει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ δείχνει πρόσφατα σημάδια «επαναλειτουργίας», όπως φάνηκε και από την συμμετοχή μίας ομάδας ταεκβοντό στο Καζακστάν τον περασμένο Αύγουστο και για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Νωρίτερα οι Βορειοκορεάτες αρσιβαριστές δηλώθηκαν σ’ ένα τουρνουά στην Κούβα τον Ιούνιο, αλλά δεν εμφανίστηκαν.

Η Βόρεια Κορέα είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις στην άρση βαρών, καθώς κατέκτησε οκτώ χρυσά μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 στην Τζακάρτα, ενώ δύο από τους πρωταθλητές της σ’ εκείνη την διοργάνωση, ο Ρι Σονγκ Γκαμ και ο Ριμ Ουν Σιμ, θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση της Χανγκζού.

Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα είναι μεταξύ των χωρών που έχουν τιμωρηθεί για ντόπινγκ στο συγκεκριμένο άθλημα, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών έχει αναφέρει «πολλαπλά θετικά κρούσματα» κατά την διάρκεια των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Σπορ