Connect with us

NBA

Επίτροπος NBA: «Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το Σιάτλ»

Ο επίτροπος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, μιλώντας σε συνέδριο το απόγευμα της Δευτέρας (10/07) στο Λας Βέγκας, επιβεβαίωσε  ότι το πρωτάθλημα θα εξετάσει σε μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο προσθήκης νέων ομάδων τα επόμενα χρόνια.

Ο επίτροπος τόνισε ότι τίποτα δεν θα γίνει βιαστικά, καθώς η τρέχουσα προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της επόμενης συμφωνίας για τα δικαιώματα μέσων με την τρέχουσα που θα λήξει μετά τη σεζόν 2024-25, σύμφωνα με τον Mike Vorkunov του The Athletic.

«Θα στραφούμε στην επέκταση μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι νέες συμφωνίες.» Ανέφερε στο συνέδριο του Λας Βέγκας και συνέχισε: «Δεν είναι σίγουρο, αλλά, όπως έχω ξαναπεί, νομίζω ότι είναι φυσικό οι οργανισμοί να αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου».

Οι δυο πόλεις που ανάφέρθηκαν, ήταν το Λας Βέγκας και το Σιάτλ – το πρώην σπίτι των Supersonics. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το Σιάτλ», είπε ο επίτροπος του ΝΒΑ. 

Η αποκλειστική περίοδος διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΝΒΑ και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως και μια σύμβαση για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης, ήταν μερικά ακόμη θέματα που συζητήθηκαν.

Επί του παρόντος, με 30 ομάδες, το NBA δεν έχει επεκταθεί από τότε που αναδημιουργήθηκε οι Charlotte Hornets, με τις συζητήσεις για την εισαγωγή ακόμη περισσότερων franchise να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Το Vegas είναι ξεκάθαρα μια αγορά στην οποία το πρωτάθλημα αισθάνεται άνετα με το Summer League να φιλοξενείται εκεί κάθε χρόνο και οι ημιτελικοί και ο τελικός του νέου τουρνουά In-Season να διεξάγονται επίσης στην Sin City.

Έχει επίσης πρόσφατο ρεκόρ επιτυχίας με επαγγελματικά αθλήματα, καθώς το NFL, το NHL και το WNBA όλα μεταναστεύουν στο Βέγκας. Το MLB είναι επίσης καθ’ οδόν.

Το Σιάτλ φωνάζει για την επιστροφή του ΝΒΑ από τότε που οι Supersonics απομακρύνθηκαν από την πόλη και έγιναν οι Oklahoma City Thunder το 2008. Η αποκατάσταση μιας από τις ιστορικές ομάδες του πρωταθλήματος θα ήταν πολύ συμαντική για το άθλημα.

Advertisement

Must See

More in NBA