Connect with us

Champions League

Ηττήθηκε αλλά έδειξε ότι μπορεί

Η ΑΕΚ μπορεί να έχασε με 1-0 από την Αντβέρπ αλλά έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσια τους Βέλγους στον επαναληπτικό.

Η Αντβέρπ άνοιξε αρκετά νωρίς στο σκορ, όταν στο 16ο λεπτό η μπάλα έφτασε εύκολα στα πόδια του Φερμίρεν και αυτός με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Γιάνσεν σε πλεονεκτική θέση και εκείνος με διαγώνιο πλασέ άνοιξε το σκορ. Η συνέχεια του ημιχρόνου δεν ήταν καλή για την ΑΕΚ καθώς έχασε και τον Λιβάι Γκαρσία με τραυματισμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Αλμέιδα μπήκα αποφασισμένοι για την ισοφάριση και η κατάσταση έγειρε υπέρ τους όταν οι Βέλγοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπατάιη μετά από σκληρό τάκλιν στον Γκατσίνοβιτς. Ο Φαν Μπόμελ έριξε και 3ο σέντερ μπακ, έχοντας ξεκάθαρα διάθεση να διασφαλίσει το 1-0. Οι κιτρινόμαυροι για αρκετά λεπτά δεν δημιούργησαν ευκαιρίες. Στο 77ο λεπτό ο Μάνταλος επιχείρησε σουτ το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Μπουτέ, ο οποίος έβγαλε και την κεφαλιά του Πόνσε στο 88′. Η κατοχή της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν μετουσιώθηκε σε γκολ και περιμένει τους Βέλγους οι οποίοι έρχονται με προβάδισμα στη Ν. Φιλαδέλφεια για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπουτέ, Ντε Λατ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ, Μπατάιγ, Φερμέιρεν, Εκέλενκαμπ (56′ Φαν ντε Μπος), Κεϊτά, Μπαλίκουισα, Οντρέικα (56′ Βάινς), Γιάνσεν (70′ Μούγια).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (67′ Αραούχο), Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67′ Ελίασον), Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Άμραμπατ. Γκαρσία (36′ Πόνσε).

Advertisement

Must See

More in Champions League