Connect with us

Champions League

Ανοικτοί λογαριασμοί

Μπορεί η Μπράγκα να κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό αλλά το γκολ του Μαντσίνι δίνει βάσιμες ελπίδες στους “Πράσινους”.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με όρεξη να πιέσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες αντί να περιμένει στα καρέ του, τους Πορτογάλους. Στο 13ο λεπτό η εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον πέρασε πάνω από τα δοκάρια και 3 λεπτά αργότερα ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, το οποίο πήρε πίσω όμως αφού είδε τη φάση στο VAR. H πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους “πράσινους” ήρθε στο 30′ όταν ο Παλάσιος βρέθηκε απέναντι στον Ματέους αλλά σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Αντρέ Όρτα στο 45+3′ αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε ελάχιστα κόρνερ και ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Παλάσιος με σέντρα-σουτ προσπάθησε ανεπιτυχώς να σκοράρει αλλά ούτε ο Σπόραρ στη συνέχεια της φάσης, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πορτογάλοι μπήκαν καλύτερα ενώ εκείνοι του Παναθηναϊκού με έλλειψη συγκέντρωσης και το πλήρωσαν. Στο 51′ ο Ρ. Όρτα έκανε εξαιρετική προσπάθεια και ήρθε ο Αμπέλ Ρουίθ με σουτ για να ανοίξει το σκορ. Στο 63′ λεπτό χάθηκε τρομερή ευκαιρία όταν ο Σπόραρ έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαντίνι αλλά αυτός αστόχησε προ κενής εστίας και σα να μην έφτανε αυτό, σο 74ο λεπτό ξανά ασίστ από τον Ρ. Όρτα αυτή τη φορά στον Τζαλό για το 2-0. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν το έβαλαν κάτω και αφού ο Μπρινιόλι στο 94΄γλίτωσε το 3-0, ένα λεπτό αργότερα ο Μαντσίνι μείωσε σε 2-1 αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Μαρθελίνιο): Ματέους, Βίκτορ Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Μουσράτι (36’ Α. Ορτα), Καρβάλιο, Πίτσι (66’ Ντιαλό), Ρ. Ορτα (86’ Λόπεθ), Αμπέλ Ρουίθ (86’ Μπάνζα), Μπρούμα (86’ Αντρέ Κάστρο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (82’ Αράο), Βιλένα (76’ Τσέριν), Τζούρισιτς (65’ Μπερνάρ), Παλάσιος (76’ Αϊτόρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης), Μαντσίνι.

Advertisement

Must See

More in Champions League