Connect with us

Super League

Η ισοπαλία κράτησε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση 

Το ντέρμπι των Δικεφάλων που έγινε στο γήπεδο της «Τούμπας» για την 22η αγωνιστική της Super League δεν είχε νικητή, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 με τον γηπεδούχο να παραμένει στην πρώτη θέση 1 βαθμό μπροστά (51 βαθμοί) από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (50 βαθμοί) και την ΑΕΚ να βρίσκεται στην 3η θέση με 49 βαθμούς.

Ο αγώνας ήταν ένα ντέρμπι με τον κακό καιρό να μην βοηθά να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τις δυο ομάδες να κάνουν φάσεις χωρίς όμως να μετατρέπουν κάποια ΠΑΟΚ αυτές σε γκολ. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 όταν ο Λιβάι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και γύρισε στον Ελίασον που βρήκε στόχο τα αντίπαλα δίχτυα, οι γηπεδούχοι απάντησαν λίγο πριν το φινάλε του αγώνα με τον Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο που του έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στης Σέρρες με την σκέψη να μην έχει απώλειες, οι Πράσινοι στον αγωνιστικό χώρο δεν άφησαν ελπίδες και έφυγαν με το 3-0 επί των γηπεδούχων. Τα γκολ των Βέρμπιτς (8’), Παλάσιος (31’) και Γερεμέγεφ (90’+1’) έκαναν τη… διαφορά για τους «πράσινους», που έχασαν πολλές ευκαιρίες για να φτάσουν σε μία ακόμη πιο άνετη νίκη.

Η Λαμία αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι της έκτης θέσης και της εισόδου στα πλέι οφ, επικρατώντας με σκορ  2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Αθανάσιος Διάκος.» Τα γκολ πέτυχαν οι Καρλίτος στο 78’ και Καστάνιο στο 79’ από την βούλα του πέναλτι για τους γηπεδούχους, ενώ για τον Αστέρα ο Μπαρτόλο στο 11’ είχε βάλει μπροστά την ομάδα του.

Κηφισιά και Βόλος έμειναν στο 0-0 στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής με την ομάδα των βορείων προαστίων να χάνει δύο πολύτιμους βαθμούς και το θεσσαλικό συγκρότημα να φεύγει από την Αθήνα με έναν από «χρυσάφι».

Αποτελέσματα:

Πηγή: slgr.gr

Βαθμολογία:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
i. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
ii. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
iii. Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
iv. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
v. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
2. Σύμφωνα με τις α) υπ’ αριθ. 280/27.10.2023 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, β) υπ’ αριθ. 68/10.11.2023 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων / Ε.Π.Ο., ο αγώνας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, κατακυρώθηκε υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με τέρματα 0-3. Στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Πηγή: slgr.gr

Advertisement

Must See

More in Super League