Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η Ισπανία σε τροχιά για το Euro μετά την νίκη απέναντι στην Τσεχία

Η ισπανική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου συνέχισε την πρόοδό της προς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2025 την Τρίτη με τη νίκη με 3-1 επί της Τσεχίας.

Η νίκη δίνει στους Ισπανούς δύο νίκες από τους δύο πρώτους προκριματικούς αγώνες τους μετά τη νίκη της Παρασκευής στο Βέλγιο με 7-0.

Οι πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του UEFA Nations League χρειάστηκε να δουλέψουν σκληρά στο πρώτο ημίχρονο ενάντια στην ομάδα που κατατάσσεται στην 30η θέση στον κόσμο σε ένα κατάμεστο Στάδιο El Plantio στην ιστορική πόλη του Μπούργκος στο βόρειο τμήμα.

Οι Τσέχοι ήταν σταθεροί στην άμυνα και οι πρώτες επιθέσεις της Ισπανίας ήταν από την εξτρέμ Eva Navarro, η οποία βρήκε χώρο στη δεξιά πλευρά.

Οι Αλεξία Πουτέγιας και Λουτσία Γκαρσία δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μία μπάλα μέσα στην περιοχή.

Ο Γκαρσία έπρεπε να ανοίξει το σκορ όταν η Αλεξία την έβαλε στο τέρμα, αλλά το σουτ της δεν είχε πεποίθηση και η Μπάρμπορα Βοτίκοβα μπόρεσε να σώσει.

Οι Τσέχες προηγήθηκαν μετά από 55 λεπτά μετά από καλή δουλειά από την Klara Cahynova είδε τη μπάλα να κυλάει στην άκρη της περιοχής, όπου η Aneta Pochmanova σούταρε στη γωνία των διχτύων.

Το προβάδισμα κράτησε μόνο ένα λεπτό πριν η Μαρία Μέντεζ ισοφαρίσει με κεφαλιά την Ισπανία από κόρνερ και η Τζένι Χερμόζο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους μετά από γλίστρημα από τη Mariona Caldentey.

Η Caldentey πρόσθεσε ένα τρίτο στα 70 λεπτά αφού έκοψε μέσα και σκόραρε με το δεξί της πόδι και αυτό που φαινόταν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια δύσκολη βραδιά για τους Ισπανούς κατέληξε να είναι άλλη μια άνετη νίκη. 

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο