Connect with us

Αγγλία

Η ιστορία γράφετε από τους μαχητές – 5 χρόνια από τον πρώτο αγώνα της Clapton CFC

Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τον πρώτο αγώνα που έδωσε η Clapton Community FC, o αγώνας ήταν με την Holland FC και σίγουρα το τελικο αποτέλεσμα δεν εχει και πολυ σημασια.

Ο αγώνας επίσης ήταν και ο πρώτος αγώνας στην νέα έδρα της Holland FC, τον αγώνα τον παρακολούθησαν μόλις 155 φίλαθλοι και οι περισσότεροι ήταν από το Ανατολικό Λονδίνο, περιοχή της Clapton CFC, ο παίκτης-προπονητής Geoff Ocran, δεν είχε πολύ καιρό που είχε λάβει την θέση και για να συμπληρώσει το ρόστερ του αγώνα, χρησιμοποίησε κάποιες από τις επαφές που είχε, αλλά και μερικούς παίχτες που είχαν έρθει στην ομάδα για δοκιμή!

Ο Phil Blakesley, ένας από τους πρώτους παίχτες της ομάδας, θυμάται για τον αγώνα: «Είχα ακούσει για το νέο κλαμπ και ότι έκανε δοκιμαστικά για την εύρεση παιχτών, μαζί με μερικούς ακόμη συμμετείχαμε στα δοκιμαστικά που έκανε ο Geoff Ocran για την ομάδα, σίγουρα η συμμετοχή μου στον πρώτο αγώνα του κλαμπ εναντίον της Holland FC ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή, τότε δεν είχα ιδέα για τα βήματα που θα έκανε αυτός ο σύλλογος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά δεν μπορούσες παρά να αισθανθείς ότι κάτι χτίζεται από την αρχή, προσωπικά, ήμουν επίσης ενθουσιασμένος που ήμουν μέρος του ταξιδιού από την αρχή.»

Μεταξύ των άλλων ονομάτων στο φύλλο της πρώτης ομάδας ήταν μελλοντικοί θρύλοι του συλλόγου, όπως οι Josh Adejokun, Eliot Crosbie, Liam Smyth, Dan Anfossy και Stefan Nielsen.

Ο Geoff θυμάται: «Έπρεπε να κοιτάξω προς τα που ήταν η Holland FC (σημ.: η ομάδα εδρεύει στο Holland-on-Sea του Essex) και ήξερα ότι θα ήταν λίγο μακρύ το ταξίδι. Όμως έγινε πραγματικότητα μετά από όλη την αρχική προετοιμασία και τις προπονήσεις και τις δοκιμές παιχτών. Ήταν μια πολύ ζεστή μέρα. Έπρεπε να παίξω το ίδιο καλά καθώς είχαμε μόνο 13 παίκτες και έτσι δύο οπαδοί (οι Robin και Thom) βρέθηκαν στον πάγκο επειδή ήμασταν λίγοι. Προφανώς και μας κέρδισαν, ήταν μια ομάδα μεγαλύτερου επιπέδου. Οι παίκτες έρχονταν για δοκιμη επειδή άκουγαν για τους οπαδούς της Clapton FC, οπότε στην πραγματικότητα το να πάνε σε ένα παιχνίδι όπου μπορούσαν να δουν τους οπαδούς ήταν μια ώθηση για τους περισσότερους να υπογράψουν με εμάς. Προσπαθήσαμε να πάμε στην Premier Division της Middlesex County Football League, αλλά τοποθετηθήκαμε στο Βήμα 8 της παρακάτω κατηγορίας, στο τέλος, η ομάδα κέρδισε τον τίτλο και την άνοδο εκείνη την πρώτη σεζόν μπροστά σε 1266 φίλους μας. Είναι καλές αναμνήσεις και είναι καλό να σκεφτόμαστε πόσο μακριά έχει φτάσει ο σύλλογος και πόσο μακριά μπορούμε να πάμε ακόμα.»

Ένα μήνα αργότερα, η Clapton Community έπαιξε το πρώτο της φιλικό εντός έδρας εναντίον της Wanderers FC, τη σύγχρονη ενσάρκωση των πρώτων νικητών του Κυπέλλου Αγγλίας. Στον αγωνα αυτών, η νεοσυσταθείσα φόρεσε την εκτός εδρας εμφάνιση που την έκανε γνωστη εκτός Αγγλίας.

Και η ιστορία συνεχίζεται… 

Με πληροφορίες από την Clapton Community FC
Φωτογραφίες από Clapton Community FC και Hooland FC

Advertisement

Must See

More in Αγγλία