Connect with us

Champions League

Ντνίπρο – Παναθηναϊκός 1-3: Και κρατάει την πρόκριση στα χέρια του

Ο Παναθηναϊκός φόρεσε το Ευρωπαϊκό του σακάκι στο Κόζιτσε και νίκησε την τυπικά γηπεδούχο Ντνίπρο με 3-1 και πλέον κρατάει την πρόκριση στα χέρια του. Ο Σπόραρ στο 10’, ο Τζούριτσιτς στο 74’ και ο Ιωαννίδης με εύστοχο πέναλτι στο 78’ «σφράγισαν» την «πράσινη» νίκη, με τους Ουκρανούς να μειώνουν στο 90’ με τον Καπλιένκο.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 10’ άνοιξε το σκορ με τον Σπόραρ. Στα επόμενα 2 λεπτά του αγώνα, πρώτα οι γηπεδούχοι και μετά οι Πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να βάλουν κάποιο γκολ. Στο 20’ ο Σένκεφελντ υπέστη θλάση στον δεξιό δικέφαλο μυ και τέσσερα λεπτά μετά αντικαταστάθηκε από τον Γεντβάι. Το 1-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερη μέρος, η Ντνίπρο ήταν αυτή που μπήκε ποιο δυνατά και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 49’ και στο 52’. Στο 59’ ήταν ο Παναθηναϊκός που έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα με τον Βιλένα. Οι Τζούριτσιτς στο 74’ και ο Ιωαννίδης με εύστοχο πέναλτι στο 78’ έκαναν γρήγορα το 3-0. Στο 90ό λεπτό η Ντνίπρο μείωσε στο τελικό 3-1.

ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολεκσάντρ Κούτσερ): Κιναρέικιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61’ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (74’ Καπλιένκο), Μπαμπένκο (84’ Τάντσιουκ), Μπλάνκο (83’ Χόριν), Χουτσούλιακ, Ρουμπσίνσκι, Τρετιακόφ (61’ Άνταμιουκ), Ντόβμπικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (24’ Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Τζούριτσιτς (78’ Μαντσίνι), Μπερνάρντ (70’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης).

Advertisement

Must See

More in Champions League