Connect with us

Super League

Η ιστορική βραδιά για τα εγκαίνια του OPAP Arena-Αγία Σοφία

Η ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι της. Τα θυρανοίξια της OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια πέρασαν στην ιστορία και η οικογένεια της ΑΕΚ γιορτάζει αυτό που κάποτε έμοιαζε άπιαστο όνειρο, αλλά μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία έγινε πραγματικότητα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ τέλεσε τον Αγιασμό του γηπέδου, επίσης μεταδόθηκε από τις οθόνες και μήνυμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 32 χιλιάδες ανυπόμονους οπαδούς που ήθελαν να ζήσουν αυτή την στιγμή εδώ και παρά πολλά χρόνια.

Όπως έλεγαν κάποιοι, “τα χρόνια τις δεύτερης προσφυγιάς τελείωσαν.” 

Η τελετή ήταν φαντασμαγορική, παρουσιαστές ήταν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Αντώνης Αντωνίου και Ναταλία Δραγούμη.

Ο 92χρονος Κώστας Νεστορίδης αποθεώθηκε κατα την είσοδο του με τη βοήθεια των δύο γιων του η βραδιά ήταν γεμάτη από επλήξεις, ο γίγαντας «Ρουμπάπας», τα 3D animation, τα ατέλειωτα «παιχνίδια» των λέιζερ, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων πρόσφερε τη δική της πινελιά λάμψης στην εκδήλωση οι Αμαζόνες της ΑΕΚ εντυπωσίασαν με το σώου τους, οι αδερφοί Τσαχουρίδη τραγούδησαν τον ύμνο της ΑΕΚ.

Τα βίντεο που παρουσιάστηκαν, ήταν επίσης συγκινητικά, όλα είχαν αναφορές στην 

εθνική συμφορά πριν από έναν αιώνα, με ανθρώπους που έφυγαν πριν προλάβουν να δουν την ΑΕΚ να επιστρέφει σπίτι της, αλλά και αυτά με τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της ομάδας.

Τέλος, λίγο πριν το τέλος, παρέλασαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ:

Αντώνης Παραγιός, Ανδρέας Σταματιάδης, Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Κεφαλίδης, Κώστας Νικολαΐδης, Γιώργος Καραφέσκος, Νίκος Σταθόπουλος, Λάκης Νικολάου, Χρήστος Αρδίζογλου, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Σαββίδης, Γιώργος Κούτουλας, Ντανιέλ Μπατίστα, Βασίλης Δημητριάδης, Χρήστος Κωστής , Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Ηλίας Ατματσίδης, Μιχάλης Κασάπης, Χρήστος Κωστής, Ντέμης Νικολαΐδης

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον εμβληματικό ποντιακό Πυρρίχιο, αλλά και την πρώτη του πτήση πάνω από την OPAP Arena του αετού της ΑΕΚ, Οδυσσέα.

Φωτογραφίες: ΠΑΕ ΑΕΚ

Advertisement

Must See

More in Super League