Connect with us

Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Καμίλα Βαλίεβα δηλώνει συναισθηματικά εξαντλημένη λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ 

Η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα δήλωσε σε Ρωσικά μέσα ότι έχει κουραστεί συναισθηματικά από το σκάνδαλο ντόπινγκ, στο οποίο βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Αυτές οι μέρες ήταν πολύ δύσκολες για μένα, δεν υπάρχουν αρκετά συναισθήματα. Είμαι χαρούμενη, αλλά είμαι συναισθηματικά κουρασμένη. Υπάρχουν δάκρυα ευτυχίας και λίγο θλίψη. Αλλά, φυσικά, χαίρομαι που βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και ελπίζω ότι θα έχω όσο το δυνατόν πιο κίνητρο για να δείξω ένα καλό αποτέλεσμα», είπε η Βαλίεβα.

Σύμφωνα με την αθλήτρια, είδε όλες τις ευχές, ακόμη και πανό για την υποστήριξή της στους δρόμους της Μόσχας. “Είναι πολύ ωραίο, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, αυτή η υποστήριξη είναι πολύ σημαντική για μένα. Νόμιζα ότι θα ήμουν μόνη, αλλά οι στενοί μου άνθρωποι δεν θα με αφήσουν ποτέ”, είπε η Καμίλα Βαλίεβα.

Μίλησε επίσης για ακροάσεις CAS: ”Ήμουν εκεί για επτά ώρες, είχαμε ένα διάλειμμα για 20 λεπτά, και καθόμουν και παρακολουθούσα. Ήταν πολύ δύσκολο. Προφανώς, αυτό είναι ένα από τα στάδια που πρέπει να περάσω”, είπε η Βαλίεβα.

Η μητέρα της Kamila Valieva, Alsu Valieva και η δικηγόρος Anna Kozmenko μίλησαν στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια των ακροάσεων για την υπόθεση του πατινάζ. Είπαν ότι η συγκέντρωση της τριμεταζιδίνης, που βρέθηκε στο δείγμα ντόπινγκ του αθλητή, ήταν αμελητέα μικρή. Ήταν ο παππούς της, που μπορεί να έκανε την ουσία να καταλήξει στο σώμα της Καμίλα, είπαν. Θα μπορούσε να πιει κάτι από ένα ποτήρι, έχοντας αφήσει ίχνη από το σάλιο του στο ποτήρι πριν πιει και η Καμίλα από το ποτήρι.

Όμως οι ειδικοί δεν πιστεύουν αυτή την έκδοση. Το Trimetazidine διατίθεται σε επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία ή κάψουλες. Το φάρμακο μπορεί να διαλυθεί μόνο στα έντερα. Ο μόνος τρόπος για να μεταφερθεί η δραστική ουσία σε άλλο άτομο είναι μέσω εμετού, πιστεύουν οι ειδικοί.

Ως μέρος της ρωσικής ομάδας, η Kamila Valieva κέρδισε το ομαδικό τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μετά το τέλος του διαγωνισμού, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε απαγορευμένη ουσία στο τεστ ντόπινγκ της (το δείγμα ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2021). Η Valieva έπρεπε να ζητήσει την είσοδο στο προσωπικό τουρνουά στο Πεκίνο μέσω του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Αθλητισμό (CAS).

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) και η Διεθνής Ένωση Πατινάζ (ISU) κατέθεσαν προσφυγές κατά της απόφασης της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (RUSADA) να άρει την προσωρινή αναστολή από τη Βαλίεβα. Το CAS τάχθηκε στο πλευρό της 15χρονης του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε στις 14 Φεβρουαρίου ότι η τελετή απονομής των βραβείων μετά το ομαδικό τουρνουά στο Πεκίνο δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω του γεγονότος ότι η υπόθεση της Βαλίεβα δεν είχε κλείσει ακόμη. Το CAS έλαβε απόφαση μόνο σε σχέση με την αποδοχή του σκέιτερ. το δικαστήριο δεν εξέτασε το ζήτημα των μεταλλίων. Η RUSADA θα χειριστεί περαιτέρω διαδικασίες για το τεστ ντόπινγκ της Βαλίεβα.

Advertisement

Must See

More in Ολυμπιακοί Αγώνες