Connect with us

Αγγλία

Η Ντίνγκλεϊ η πρώτη προπονήτρια σε ανδρική επαγγελματική ομάδα στην Αγγλία

Η Φόρεστ Γκριν Ρόβερς, ομάδα της League Two (την 4η Επαγγελαμτική κατηγορία της Αγγλίας) έγινε η πρωτη ομάδα που θα την πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε ανδρική επαγγελματική ομάδα στην Αγγλία.

Η Χάνα Ντίνγκλεϊ αναλαμβάνει ως υπηρεσιακή προπονήτρια μετά και την την αποχώρηση του Ντάνκαν Φέργκιουσον. Η Ρόβερς υποβιβάστηκε από τη League One την περασμένη σεζόν.

Το πρώτο παιχνίδι της Ντίνγκλεϊ θα είναι ένα φιλικό με την Μέλκσαμ Τάουν σήμερα Τετάρτη 05/07.
«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για αυτό το επόμενο βήμα της καριέρας μου», είπε η Ντίνγκλεϊ, η οποία έχει pro licence από την UEFA, στην ιστοσελίδα του συλλόγου. «Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να ηγούμαι ενός τόσο προοδευτικού συλλόγου».

Η 39χρονη προπονούσε στο παρελθόν γυναικείες ομάδες στη Νότιγχαμ Φόρεστ, τη Λέστερ και τη Λίνκολν και ήταν επικεφαλής προπονητής στην ακαδημία της Μπάρτον Άλμπιον της League One, ενώ από το 2019 είχε αναλάβει τις ακαδημίες της ομάδας και παραμένει η μόνη γυναίκα που έχει διευθύνει μια ακαδημία συλλόγου στο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ανδρών.

«Η Χάνα ήταν η φυσική επιλογή», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Ντέιλ Βινς. «Έχει κάνει φανταστική δουλειά οδηγώντας την ακαδημία μας και είναι καλά εναρμονισμένη με τις αξίες του συλλόγου.
«Είναι ίσως ενδεικτικό για το παιχνίδι των ανδρών ότι κάνοντας αυτή την κίνηση με βάση την αξία, θα ανοίξουμε νέους δρόμους».

Advertisement

Must See

More in Αγγλία