Connect with us

Σπορ

Η Ουγκάντα θα στείλει τέσσερις αθλητές για το Diamond League στο Xiamen

Η Ουγκάντα θα αγωνιστεί με τέσσερις αθλητές για την έναρξη της σεζόν World Athletics Diamond League στο Xiamen της Κίνας στις 20 Απριλίου.

Ο Dominic Otuchet, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου της Ουγκάντα (UAF), είπε στο Xinhua την Πέμπτη ότι οι τέσσερις αθλητές είναι οι Dan Kibet, Oscar Chelimo, Winnie Nanyondo και Peruth Chemutai.

Φρέσκια από την κατάκτηση ενός ασημένιου μετάλλου στους Αφρικανικούς Αγώνες της Γκάνας τον περασμένο μήνα, η Chemutai συμμετέχει στα 3.000 μέτρα στιπλ, όπου θα αγωνιστεί με την Κενυάτισσα Beatrice Chepkoech και την Sembo Almayew από την Αιθιοπία.

«Έχω προετοιμαστεί καλά και ανυπομονώ για τον αγώνα στην Κίνα», είπε η Chemutai, ο οποίος πήρε το χρυσό στη διοργάνωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Nanyondo θα αγωνιστεί στα 1.500 μέτρα με παίκτες όπως οι Faith Kipyegon της Κένυας και Habitam Alemu από την Αιθιοπία, ενώ οι Kibet και Chelimo θα αγωνιστούν στα 5.000 μέτρα ανδρών.

«Περιμένουμε από τους τέσσερις αθλητές μας να έχουν καλή απόδοση στην Κίνα καθώς μερικοί από αυτούς τους αγώνες του Diamond League θα βοηθήσουν επίσης ορισμένους από αυτούς να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», πρόσθεσε ο Otuchet.

Μετά το σκέλος του Xiamen, η δεύτερη στάση του Diamond League θα πραγματοποιηθεί στο Σούτζου της Κίνας στις 27 Απριλίου. Η σειρά θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, με ένα μικρό διάλειμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Advertisement

Must See

More in Σπορ