Connect with us

Σπορ

Η World Boxing ελπίζει να ξεκινήσουν σύντομα οι συνομιλίες με τη ΔΟΕ για την αναγνώριση

Η Παγκόσμια Πυγμαχία (World Boxing) ελπίζει ότι οι επίσημες συνομιλίες με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για έναν πιθανό οδικό χάρτη για την αναγνώριση ως επίσημος παγκόσμιος οργανισμός του αθλήματος θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Η ΔΟΕ αφαίρεσε την αναγνώριση από τη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (IBA) τον περασμένο Ιούνιο, αφού είπε ότι απέτυχε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις σε θέματα διακυβέρνησης, χρηματοδότησης και ηθικής.

Η προσφυγή της IBA στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) απορρίφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, ανοίγοντας το δρόμο για ένα νέο όργανο που θα αναλάβει τα παγκόσμια καθήκοντα του αθλήματος.

Ακολούθησε ο αποκλεισμός της IBA την Τρίτη 9 Απριλίου από την Ένωση Θερινών Ολυμπιακών Διεθνών Ομοσπονδιών (ASOIF).

Τα τουρνουά πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι διοργανώνονται από τη ΔΟΕ, αλλά έχει πει ότι δεν θα το κάνει στους Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Προέτρεψε τις εθνικές ομοσπονδίες να αποφασίσουν για τον διάδοχο του IBA το αργότερο το επόμενο έτος, διαφορετικά κινδυνεύει να δει η πυγμαχία να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του LA 2028.

«Δεν είχαμε ακόμη επίσημη επαφή με τη ΔΟΕ», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Πυγμαχίας, Σάιμον Τουλσον, σε συνέντευξη Τύπου στο διαδίκτυο. «Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες, εβδομάδες, να ξεκινήσει η επίσημη σχέση», συμπλήρωσε.

Η World Boxing, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους, έχει επί του παρόντος 28 εθνικές ομοσπονδίες ως μέλη, που καλύπτουν κάθε ήπειρο που εμπλέκεται στην πυγμαχία Ολυμπιακού τύπου.

Ο Τουλσον είπε ότι επί του παρόντος περίπου 25-30 εθνικές ομοσπονδίες βρίσκονται σε συνομιλίες για ένταξη, με τη διαδικασία να διαρκεί αρκετές εβδομάδες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μελών θα πρέπει να είναι περίπου 50 μέχρι το τέλος του έτους, είπε, με απότομη αύξηση του ενδιαφέροντος μετά την απόφαση του CAS.

Οι εθνικές ομοσπονδίες πρέπει πρώτα να αποσύρουν τη συμμετοχή τους στην IBA, η οποία έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να διεξάγει αγώνες και να υποστηρίζει το άθλημα ακόμη και μετά την απαγόρευση της ΔΟΕ.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Πυγμαχίας, Μπόρις βαν ντερ Βορστ, δήλωσε ότι με την απόφαση του CAS πίσω τους και την αυξανόμενη συμμετοχή στο σώμα του, ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για συνομιλίες με τη ΔΟΕ.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο βαν ντερ Βορστ. «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις συνομιλίες με τη ΔΟΕ για να συζητήσουμε τον οδικό χάρτη για να γίνουμε επίσημος εταίρος.

“Δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τη ΔΟΕ πριν από την απόφαση του CAS. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε. Είμαι αρκετά βέβαιος ότι σύντομα θα γίνουμε αξιόπιστος συνεργάτης της ΔΟΕ.”

Advertisement

Must See

More in Σπορ