Connect with us

Μηχανοκίνητα

Η Jessica Hawkins έγινε η πρώτη γυναίκα από το 2018 που δοκίμασε μονοθέσιο της F1

Η Βρετανίδα Jessica Hawkins έγινε η πρώτη γυναίκα σε σχεδόν πέντε χρόνια που οδήγησε ένα σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1 κατά τη διάρκεια πρόσφατης δοκιμής στη Βουδαπέστη.

Η Hawkins είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την Aston Martin AMR21, το μονοθέσιο της ομάδας του 2021 που τερμάτισε στο βάθρο στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν με τον Sebastian Vettel, για 26 γύρους στην πίστα του Hungaroring, έξω από τη Βουδαπέστη, την περασμένη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Η Hawkins, ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο τερματισμό δεύτερου σε 19 εμφανίσεις στη σειρά W είπε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην ομάδα AMF1 που με εμπιστεύτηκαν, πιστεύοντας μέσα μου και που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.

«Μου πήρε πολύ αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για να φτάσω εδώ. Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι μπορεί να είναι μια πιθανότητα, δεν μπορούσα να το πιστέψω.

«Έπρεπε να το κρατήσω μυστικό για μήνες τώρα, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Άξιζε τον κόπο και μου έδωσε πραγματικά πολύτιμες γνώσεις».

Η εμφάνιση του Hawkins στην F1 είναι η πρώτη σημαντική από μια γυναίκα οδηγό από τότε που η Κολομβιανή Tatiana Calderon συμμετείχε σε μια σειρά από δοκιμές για την Alfa Romeo το 2018.

Έχουν περάσει 47 χρόνια από τότε που μια γυναίκα – η Ιταλίδα Lella Lombardi – συμμετείχε σε έναν αγώνα F1 και οκτώ χρόνια από τότε που η Susie Wolff, η οποία είναι παντρεμένη με τον επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, συμμετείχε σε προπόνηση Grand Prix.

Η F1 Academy, μια σειρά μόνο για γυναίκες, ξεκίνησε φέτος από την διοργανώτρια αρχή.

Η Hawkins, πρόσθεσε: «Τίποτα δεν συγκρίνεται με την επιτάχυνση και το φρενάρισμα ενός μονοθέσιου της Formula 1 και, έχοντας εξετάσει τα δεδομένα, είμαι πραγματικά περήφανη για τις επιδόσεις μου.

«Θα συνεχίσω να πιέζω για περισσότερα και, στην πορεία, θέλω να εμπνεύσω άλλες γυναίκες και να τους ενημερώσω ότι πρέπει να ακολουθήσουν το όνειρο τους ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό».

Η Hawkins εργάζεται και ως κασκαντέρ οδηγός, συμμετέχοντας στα γυρίσματα της ταινίας του Jame Bond “No Time To Die”, αλλά και της ταινίας “Jurassic World Dominion”.

Advertisement

Must See

More in Μηχανοκίνητα