Connect with us

Super League

«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ στον Παναθηναϊκό: Κλειστή η «Θύρα 13» με την Λαμία

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) επέβαλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός την απαγόρευση χρήσης από θεατές της θύρας 13 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» για μία αγωνιστική, σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση (σ.σ. το «τριφύλλι» θα εκτίσει την τιμωρία στην αναμέτρηση της Κυριακής 14 Απριλίου για τα πλέι οφ της Super League με τη Λαμία).

Η απόφαση ελήφθη, επειδή κατά τον αγώνα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League μεταξύ των «πράσινων» και της ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (3 Απριλίου 2024) και περί ώρα 20:10, ομάδα περίπου 100 οπαδών της γηπεδούχου ομάδας διέσπασαν με τη βία τον αστυνομικό φραγμό στη συμβολή των οδών Κόνιαρη-Αρματολών και Κλεφτών κι επιχείρησαν να εισέλθουν στο γήπεδο και ειδικότερα δε στη θύρα 13.

Τελικά κατόρθωσαν να εισέλθουν σε αυτή περίπου 20 άτομα, με τη χρήση βίας και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων, όπως προέκυψε από το υλικό του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας (κάμερες) του γηπέδου, οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά, καθώς και από την υποβλητική αναφορά της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής.

Στο μεταξύ, η ΔΕΑΒ επέβαλε τη διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών της αναμέτρησης Βόλος-Ατρόμητος, που πρόκειται να τελεστεί στο Πανθεσσαλικό στις 13/04/2024, για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League, επειδή διαπιστώθηκε από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή, τόσο κατά τον πρώτο έλεγχο, όσο και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε μετά την παρέλευση της προθεσμίας του 12ωρου, ότι δεν λειτουργούν σε αυτό κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διάταξης της παρ. 6 του άρθρου 8 του ν. 5085/2024.

Τέλος, με την υπ’ αριθ. 14/10-04-2024 απόφαση επιβλήθηκε κύρωση διεξαγωγής χωρίς την παρουσία θεατών στην αναμέτρηση Προμηθέας-Κολοσσός, που πρόκειται να διεξαχθεί στο «Δ. Τόφαλος» το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, για την 3η αγωνιστική του TOP-6 της

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Super League