Connect with us

Σπορ

Κολύμβηση: Μήνυση στο NCAA από κολυμβήτριες λόγω της συμμετοχής τρανς γυναικών στους αγώνες

Φωτιές ανάβουν ξανά στο NCAA αφού 15 κολυμβήτριες μηνύουν την ένωση των κολλεγίων για την πολιτική τους να δέχονται τρανς γυναίκες σε αγώνες γυναικών, με αφορμή τις νίκες της τρανς αθλήτριας Λία Τόμας το 2022.

Η Λία Τόμας είναι η πρώτη τρανς αθλήτρια που έχει κατακτήσει εθνικό τίτλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά, αυτό δεν την κάνει να αισθάνεται και πολύ άνετα, γιατί 15 κολυμβήτριες κολλεγίων των ΗΠΑ όπως αναφέρουν νιώθουν άβολα που βρίσκονται στα ίδια αποδυτήρια μαζί της. 

Το θέμα όπως είναι λογικό έχει πάρει μεγάλη έκταση και έχει διχάσει τον κόσμο. Αρκετές αθλήτριες επιτίθενται στην Ομοσπονδία που επέτρεψε να κατακτά τίτλους η τρανς αθλήτρια και άρα να τους στερεί από τις βιολογικές γυναίκες.

Μέχρι τώρα το NCAA δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος, με τις γυναίκες κολυμβήτριες να ζητούν να αλλάξει η πολιτική όπως ισχύει και στην Παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου (World Aquatics) που δεν επιτρέπει καμία τρανς γυναίκα να συμμετέχει σε ελίτ αγώνες.

Πολύ κατηγορούν την Λία Τόμας, ότι μέχρι και πριν κάνει αλλαγή φύλλου ήταν ένας μέτριος αθλητής και με την φυλομετάβασή ξεκίνησε να κερδίζει μετάλλια, αν και η ίδια αρνείται κάτι τέτοιο αλλά για να νιώθει η ίδια καλά με τον εαυτό της και να είναι ευτυχισμένη.

Advertisement

Must See

More in Σπορ