Connect with us

Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ασίας: Back to back τίτλος για το Κατάρ

Το Κατάρ είναι οι για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια οι πρωταθλητές Ασίας μετά και την νίκη τους με σκορ 3-1 επί της Ιορδανίας. Στο στάδιο «Λουσαΐλ Αϊκόνικ» η ομάδα του Tintín Márquez είδε τον Ακραμ Αφίφ να ευστοχεί τρεις φορές από την «ασβεστένια βούλα» (22΄, 73΄, 90΄+5), για τους φιναλίστ είχε ισοφαρισει προσωρινα με τον Αλ Ναϊμάτ (67΄).

Οι γηπεδούχοι έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος με τον Άκραμ Αφίφ να σημειώνει χατ-τρικ με πέναλτι για να σφραγίσει τη νίκη στο κατάμεστο Στάδιο Λουσάιλ, μια νίκη που σήμαινε δυο συνεχόμενους τίτλους Ασιατικού Κυπέλλου για το Κατάρ. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγχαίρω τον κόσμο του Κατάρ και τους παίκτες. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που κερδίσαμε τον αγώνα. Η ένταση ήταν υψηλή.

«Ίσως δεν ήταν όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά όλοι θυμούνται τον νικητή και είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και τα επιτεύγματά τους», είπε ο προπονητής της ομάδας Tintín Márquez.

Το χατ-τρικ του Αφίφ ανέβασε τα τερματά του στα οκτώ, με τις εμφανίσεις του να του αποδίδουν τα βραβεία του  πολυτιμότερου παίκτη και του κορυφαίου σκόρερ του Κυπέλλου Ασίας για το 2023, ο Tintín Márquez επαίνεσε τον επιθετικό του λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος που ο Akram (Afif) κέρδισε και τα δύο βραβεία και του αξίζει να τα κερδίσει». 

Το Κατάρ έγινε μόλις το πέμπτο έθνος που κέρδισε δυο σερί τίτλους στην Ασία AFC με τον Tintín Márquez να είναι ο προπονητής του θριάμβου, παρόλο που ανέλαβε την ομάδα μόλις τον Δεκέμβριο.

«Δουλεύω στο Κατάρ και γνωρίζω καλά τους παίκτες. Ήταν εύκολο να δουλέψουμε μαζί τους και εφάρμοσαν αποτελεσματικά τις ιδέες μου στο γήπεδο.

 «Προς το παρόν, θα επιστρέψω στη δουλειά με την Al Wakrah (ομάδα της Qatar Stars League). Δεν είμαι σίγουρος τι θα συμβεί, αλλά θα απολαύσουμε τη στιγμή προς το παρόν».

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο