Connect with us

Super League

Μεγάλο «διπλό» ο Παναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Στην γενέθλια ημέρα του Ολυμπιακού και για την 1η αγωνιστική των playoffs της Super League, ο Παναθηναικος τον κέρδισε με ανατροπη, ενώ το ίδιο έκανε και ο Άρης στο γήπεδο της Τούμπας του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκούς αν και ξεκίνησε με την αναγκαστική αλλαγή λόγω του Ντραγκόφσκι λόγω μυϊκού τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Λοντίγκιν, αλλά και το γκολ του Ποντένσε στο 24ο λεπτό, έβγαλε αντίδραση και ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και έφυγε με τους πολύτιμους 3 βαθμούς της νίκης. 

Οι Πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη της αντίπαλης άμυνας και αρχικά ισοφάρισαν στο 41ο λεπτό ο Μπερνάρ βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη και «τσίμπησε» την μπάλα, ο Έσε έδιωξε λίγο πριν την γραμμή, ο Ορτέγκα ολιγώρησε και ο Μπακασέτας έγραψε το 1-1. Στο 2΄λεπτό των καθίστερήσεων, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρεθούν μπροστά με τον Ναβάρο που μπέρδεψε τα πόδια του και έστειλε την μπάλα άουτ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Ιωαννίδη, όταν ο Μπακασέτας σούταρε με το δεξί, ο Πασχαλάκης απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στον Ιωαννίδη, που σκόραρε από κοντά για το προβάδισμα της ομάδας του! 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ελ Κααμπί στο 66’ σούταρε, αλλά απέκρουσε δύσκολα ο Λοντίγκιν, ενώ στο 69΄ ο Ποντένσε σούταρε συρτά και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Οι Πράσινοι έκαναν το 3-1 ένα λεπτό αργότερα (70’) όταν ο Μπερνάρ πάσαρε στον Ιωαννίδη με τον Πασχαλάκη να βρίσκεται εκτός θέσης.

Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Άρης έφυγε με τον «διπλο» από το γήπεδο της Τούμπας, ρίχνοντας τον ΠΑΟΚ από την πρώτη θέση. Ο Λορέν Μορόν στο 31’ έβαλε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και είχαν την κατοχή και τις φάσεις, όχι όμως την ουσία για να βρεθούν μπροστά στο σκορ, στο 31ο λεπτό, ο Κίκε Σαβέριο πάσαρε από αριστερά στον Μορόν, με τον Ισπανό να γυρίζει και να γράφει το 0-1. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ξανά ο ΠΑΟΚ μπήκε, αλλά, κάπως ανορθόδοξα χωρίς να μπορεί να ισοφαρίσει των αγώνα, ο Άρης στο 56’ παραλίγο να κάνει το 2-0 όταν ο Σαβέριο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει σωστά, όπως και στην επόμενη φάση με τον Μουργκ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε σε πολλές φάσεις να ανατρέψει το σκορ, αλλά, το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η ΑΕΚ είχε εύκολο μεσημέρι απέναντι στην Λαμία και κέρδισε με σκορ 0-4. Παρά το μεγάλο σκορ, οι φιλοξενούμενοι αρχικά δυσκολεύτηκαν αρχικά να βρει γκολ, το 1-0 έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+2’) όταν ο Κάλενς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων και με προβολή έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πόνσε στο 68’ και Λιβάι Γκαρσία που είχε μπει αλλαγή στο 78’ με δυο γκολ στο 88’ και στις καθυστερήσεις 90+3’ έγραψαν το τελικό 4-0.

Αποτελέσματα:


Επόμενη Αγωνιστική:

Βαθμολογία:

Advertisement

Must See

More in Super League