Connect with us

Super League

Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι

Για την 25η αγωνιστική της Super League, δεν είχαμε κάποια αλλαγή στον βαθμολογικό πίνακα για τους 4 πρώτους. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός νίκησαν τους αντιπάλους τους και συνεχίζουν χέρι – χέρι για τα play off του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει ένα εύκολο βράδυ με τον ουραγό της βαθμολογίας ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 2-1 στην OPAP Arena. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 15’ με τον Σιμάνσκι, αλλά, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την έκπληξη και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ, αρχικά ισοφάρισαν με τον Σομποτσίνσκι στο 35΄ όταν από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σομποτσίνσκι που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, νίκησε τον Στάνκοβιτς και στο 44΄ με τον Τζίμα που πήρε την πάσα από τον Λέο που έκλεψε από τον Τσούμπερ και αυτός έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και έγραψε το 1-2. Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ αύξησε την πίεση και βρήκε λύσης, η πίεση φάνηκε από το 69’ όταν και ο Πόνσε ισοφάρισε με τον Λιούμπιτσιτς στο 74΄ να γράφει το 3-2 και ξανά με τον Πόνσε στο 79’ να περνούν τους 3 βαθμούς της νίκης.

Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανσερραϊκό στης Σέρρες, επικράτησε 2-0 με τα γκολ των Κωνσταντέλια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και το αυτογκόλ του Πεταυράκη. Επίσης ήταν μία ιστορική βραδιά για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια γιατί έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι. Μέχρι σήμερα αυτό το ρεκόρ κατείχε ο Κώστας Χαλκιάς (37 ετών, 11 μηνών και 17 ημερών), με τον Πορτογάλο αρχηγό να είναι 38 ετών, 1 μήνα και 4 ημερών αγωνιζόμενος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό.

Ο Παναθηναϊκός μετά και το πρόστιμο που δέχθηκαν οι παίχτες για τα αρνητικά αποτελέσματα που έφεραν στους 3 τελευταίους αγώνες, στο «Απόστολος Νικολαϊδης» νίκησε τον Άρη με 2-0 στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής και μείωσε ξανά στους τρεις βαθμούς την απόστασή του απ’ την πρωτοπόρο ΑΕΚ και στους δύο απ’ τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Το γκολ του Μπακασέτα στο 4’ και το εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 52’ έδωσαν την νίκη για τους Πράσινους.

Ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο συνέχισε την αναγέννηση του με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο και έφυγαν με το «διπλό» μετά από ανατροπή. Οι γηπεδούχοι πήραν «κεφάλι» στο 33’ με τον Φρεντερίκο Ντουάρτε, όμως το αυτογκόλ του Τορεχόν στο 72’ και το γκολ απ’ τον Ελ Κααμπί στο 79’, έφεραν την νίκη για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ατρόμητος Αθηνών, κέρδισε 3-1 την Λαμία στο Περιστέρι, σκόρερ ήταν ο Κάρολ Αντζιέλσκι (61’, 82’) και ο Γιουμπιτάνα (2’), ενώ για την Λαμία ο Σλίβκα είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 26’.

Αστέρας Τρίπολης και Κηφισιά αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» χαρίζοντας μας ένα πλούσιο θέαμα. Μιριτέλο (32’), Γιαμπλόνσκι (40’) και Κρεσπί (45+2’) ήταν οι σκόρερ για τους Αρκάδες, ενώ για την Κηφισιά οι Οζέγκοβιτς (14’), Γιόβαντσιτς (36’) και Βαφέας (74’). 

Ο Βόλος πέτυχε τρία γκολ για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδό του και επικράτησαν του ΟΦΗ με σκορ 3-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Λάρσον στο 13’, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τα αποθέματα και ισοφάρισαν αρχικά με το αυτογκόλ του Βούρου στο 36΄και στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ των Σιέλη στο 61’ και Μπερτόλιο στο 70’.

Αποτελέσματα:

Πηγή: slgr.gr

Βαθμολογία:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
i. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
ii. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
iii. Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
iv. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
v. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
2. Σύμφωνα με τις α) υπ’ αριθ. 280/27.10.2023 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, β) υπ’ αριθ. 68/10.11.2023 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων / Ε.Π.Ο., ο αγώνας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, κατακυρώθηκε υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με τέρματα 0-3. Στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Πηγή: slgr.gr

Advertisement

Must See

More in Super League