Connect with us

Μπάσκετ

Οι Λόντον Λάιονς κατέκτησαν το EuroCup Γυναικών – Έγραψε Ιστορία η Καλτσίδου

Οι Λόντον Λάιονς νίκησαν την Μπεσίκτας 81-70 στο Copper Box στο Λονδίνο στη δεύτερη αναμέτρηση της σειράς του τελικού του EuroCup, και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην Ιστορία του συλλόγου και της Μεγάλης Βρετανίας ευρωπαϊκό τίτλο διασυλλογικής διοργάνωσης στην κατηγορία των γυναικών και των ανδρών.

Ιστορία έγραψε και η προπονήτρια της ομάδας, Στέλλα Καλτσίδου, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα κόουτς που κατέκτησε το EuroCup, το οποίο το 2010 κατέκτησε και ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος με τον Αθηναϊκό (8/4/2010).

Στο αγωνιστικό μέρος, η αγγλική ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη καλύπτοντας τη διαφορά των επτά πόντων με την οποία είχε χάσει στην πρώτη αναμέτρηση στην Τουρκία, χάρη στο τρίποντο της Γουϊντεμπερν 15΄΄ πριν το τέλος του αγώνα (79-70), το κλέψιμο της Σάμιουελσον που ακολούθησε στα 10” και την ευστοχία της Γκούσταφσον στις δύο βολές που κέρδισε 3” πριν την ολοκλήρωση του αγώνα μετά το φάουλ που έκανε η Λάζιτς, με τις οποίες διαμορφώθηκε το τελικό 81-70.

Η Κάρλι Σάμιουελσον και η Μέγκαν Γκούσταφσον ήταν οι πρώτες σκόρερς των Λάιονς με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την Μπεσίκτας, η Έβανς πέτυχε 17 π. και η Λάζιτς 16.

Πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης 
Photos: EuroCup Women, London Lions (Twitter)

Advertisement

Must See

More in Μπάσκετ