Connect with us

Σπορ

Οι Νικητές του 40ού Μαραθώνιου

Ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο αναδείχθηκε νικητής του εφετινού 40ού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας με χρόνο 2 ώρες 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, δεύτερος ήταν ο Κιλίμο Λόκιταμ και τρίτος ο Χένρι Τούκορ Κιτσάνα, αμφότεροι από την Κένυα, ενώ στις Γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Μαροκινή Σικάινα Αταμάνε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», είπε ο Κίπτο μετά και την νίκη του.

Πρώτος Έλληνας αθλητής, αλλά και νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με επίδοση 2:22.37.

«Είναι η ένατη συμμετοχή μου και ο ένατος τερματισμός, το τέταρτό μου μετάλλιο συνδυασμένο με ένα χρυσό μετάλλιο και μια ατομική επίδοση στην συγκεκριμένη διαδρομή. Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι πολύ δικαιωμένος. Ήξερα ότι είμαι σε καλή κατάσταση, ήθελα να το επιβεβαιώσω και σε μία κούρσα. Δεν στο υπογράφει κανένας ότι θα βγει και ότι θα είσαι καλά, βγήκε οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος και πολύ χαρούμενος. Κλείνω και εγώ δέκα χρόνια μαζί με τον 40ο Μαραθώνιο, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, αύριο αρχίζει μία καινούρια μέρα, καινούρια ρεκόρ, καινούρια όνειρα και προχωράμε μπροστά», δήλωσε ο Καραΐσκος.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με χρόνο 2:23.34, ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Μίνος με επίδοση 2:23.56.

Advertisement

Must See

More in Σπορ