Connect with us

Ποδόσφαιρο

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και σχέση του με την Νάπολι

Μέσα από την επίσημη βιογραφία του «Αδρεναλίνη» (σημ.: κυκλοφόρησε στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός τον Μάρτιο του 2023), ο ποιο αμφιλεγόμενος σκόρερ του ποδοσφαίρου, μας αποκαλύπτει «διαμαντάκια» από τα περάσματα του στα μεγάλα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

Ο ίδιος δεν γινόταν να μην περάσει από το Ιταλικό πρωτάθλημα και την Serie A φορώντας τις φανέλες των Γιουβέντους, Ίντερ Μίλαν και ΑΚ Μίλαν. Όμως το φθινόπωρο του 2019 και ενώ είδε αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, μετά από ένα ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ για το μεγάλο θρύλο Ντιεγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αποφάσισε και ο ίδιος να αγωνιστεί στην Νάπολι!

Αναλυτικά στην βιογραφία του αναφέρει:

«Είμαι στο σπίτι και βλέπω το ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ για τον Ντιεγκο Αρμάντο Μαραντόνα. ΚΑποια στιγμή δείχνει ένα παλιό παιχνίδι της Νάπολι και ο φακός εστιάζει στους οπαδούς του Σαν Πάολο. Το στάδιο είναι ασφυκτικά γεμάτο. Ο σκηνοθέτης ζουμάρει στην πιο θερμή θύρα, τα παιδιά είναι το ένα πάνω στο άλλο, τραγουδάνε, φωνάζουν, χτυπάνε ταμπούρλα, νιώθεις έναν απίστευτο ηλεκτρισμό.

Ανασηκώνομαι στον καναπέ, παρατηρώ προσεκτικά και νιώθω ότι η αδρεναλίνη αρχίζει να πάλλεται εδώ, στις φλέβες του λαιμού.

Τουμ τουμ τουμ…

Καλώ αμέσως τον Μίνο (σημ.: Μινο Ραϊόλα, ο μάνατζερ του): «Κάλεσε τη Νάπολι, πάω στη Νάπολι».

«Στη Νάπολι».

«Ναι, πάω να παίξω στη Νάπολι».

«Είσαι σίγουρος; Με ρωτάει σαστισμένος.

«Εσύ δεν θέλεις συνέχεια να παίζω; Η αδρεναλίνη μου είναι οι οπαδοί της Νάπολι. Θα πάω εκεί, σε κάθε αγώνα θα φέρνω στο γήπεδο 80.000 άτομα και θα πάρω το πρωτάθλημα όπως στα χρόνια του Ντιεγκο. Παίρνοντας το Ιταλικό πρωτάθλημα, θα τους τρέλανε όλους. Αυτή είναι η αδρεναλίνη μου».

Μιλάμε με την ομάδα, διαπραγματευόμαστε και συμφωνούμε. Τακτοποιήθηκαν όλα θα παίζω στη Νάπολι.

Προπονητής είναι ο Κάρλο Αντσελότι, τον οποίο γνωρίζω καλά. Ήμασταν μαζί στο Παρίσι. Είναι πανευτυχής που ξανασυναντιόμαστε, μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα. Μου εξηγεί πως σκοπεύει να με βάζει να παίζω.

Δεν μίλησα με τον πρόεδρο, τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, αλλά, τον γνώριζα ήδη. Συνέβη μερικά πριν, ένα έκανα διακοπές στο Λος Άντζελες με την οικογένεια μου.

Ο Ντε Λαουρέντις είχε μάθει ότι εμένα στο ίδιο ξενοδοχείο και άφησε ένα σημείωμα στη ρεσεψιόν: Σήμερα το βράδυ είστε καλεσμένοι στο εστιατόριο. Μαζί με μια σημείωση με τη διεύθυνση.

Δεν έμοιαζε με πρόσκληση, αλλά με διαταγή.

Περάσαμε υπέροχα.

… …

Την ημέρα που θα υπέγραφα στην Νάπολι, στης 11 Δεκεμβρίου 2019, ο πρόεδρος διώχνει τον Αντσελότι. Έχω ένα κακό προαίσθημα, δεν είναι καλό σημάδι. Αυτόν το πρόεδρο δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ. Και μετά ξέρω ότι ο Ρίνο Γκατούζο, μολονότι είναι φίλος, χρειάζεται έναν διαφορετικό επιθετικό για το δικό του 4-3-3. Πράγματι δεν με πήρε τηλέφωνο.»

Την συνέχεια της ιστορίας σίγουρα την γνωρίζετε οι περισσότεροι σε ποια ομάδα πήγε!

Με πληροφορίες από το βιβλίο: Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Αδρεναλίνη, σε μετάφραση του Γιώργου Κασαπίδη

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο