Connect with us

Αγγλία

Ο Graham Fenton θα είναι ο νέος προπονητής των Blyth Spartans

Με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Leicester City Graham Fenton, συμφώνησαν οι Blyth Spartans, ομάδα της National League North, μετά και την αποχώρηση του Terry Mitchell από τον πάγκο της ομάδας.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

“Οι Blyth Spartans είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι ο  Graham Fenton θα είναι ο νέος προπονητης της ομάδας μας με διετές συμβόλαιο.

Ο Fenton επιστρέφει στο Croft Park, έχοντας διατελέσει παίκτης και βοηθός προπονητή, έχοντας 131 εμφανίσεις και σκοράροντας 6 γκολ, επίσης, είχε και μια σύντομη περίοδο ως προσωρινός προπονητής το 2004. 

Μετά την αποχώρησή του από τους Σπαρτιάτες το 2009, συνέχισε στην North Shields πριν αναλάβει την ομάδα από την θέση του προπονητή το 2012. 

Ο Fenton είχε μια επιτυχημένη περίοδο με τους North Shields που οδήγησαν τον σύλλογο στον τίτλο του Northern League Division Two το 2014 και στο FA Vase το 2015. 

Ένα χρόνο αργότερα, μετακινήθηκε στην γειτονική South Shields, όπου τον αντικατέστησε ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής, Kevin Phillips, νωρίτερα φέτος.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Fenton έπαιξε σε ομάδες της Premier League όπως η Aston Villa, η Blackburn Rovers και η Leicester City.

Η περίοδος του στους Σπαρτιάτες, είδε τον Fenton να έχει καθοριστικό ρόλο καθώς ο σύλλογος κέρδισε την άνοδο στο National League North το 2006″.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Graham Fenton  δήλωσε στο blythspartans.com: 

“Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Πέρασα πολύ καλά επτά χρόνια εδώ και ανυπομονώ να δω ξανά μερικά γνωστά πρόσωπα. Ανυπομονώ για αυτή την πρόκληση. Οι οπαδοί είναι φανταστικοί και ελπίζω ότι μπορούμε να τους το ανταποδώσουμε με κάποια καλά αποτελέσματα”.

Και ο πρόεδρος της ομάδας, Tony Platten πρόσθεσε: 

“Είναι αυτονόητο ότι είμαι χαρούμενος που έχουμε ξανά μαζί μας τον Graham Fenton, αυτή την φορά ως προπονητή της ομάδας μας. Λάβαμε περισσότερες από 70 αιτήσεις, αλλά αυτή του Graham ήταν που ξεχώρισε”.

O Graham Fenton με τα χρώματα της Leicester City. Πηγή:sporting-heroes.net

Οι Blyth Spartans στους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος έχουν γνωρίσει διαδοχικές ήττες από την Kidderminster Harriers στην πρεμιέρα με σκορ 1-0 στην έδρα τους και την King’s Lynn Town με σκορ 2-0 εκτός έδρας, ενώ σημερα 16/08, αγωνίζονται εκτός έδρας με την Chorley FC.

Τέλος, ο νέος προπονητής των Blyth Spartans έχει κερδίσει 2 φορές το League Cup το 1994 με την Aston Villa και το 2000 με την Leicester City, αλλά και το Football League Trophy το 2002 με την Blackpool.

Ενώ, στα 6 χρόνια που ήταν στους Blyth Spartans, κέρδισε το πρωτάθλημα την σεζόν 2005-06 στην Northern Premier League, το Chairman’s Cup και το Peter Swailes Memorial Shield την ίδια χρονιά και ήταν φιναλίστ του τοπικού κυπέλλου της Νορθούμπερλαντ τις χρονιές 2006, 2007 και 2008.

Advertisement

Must See

More in Αγγλία