Connect with us

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επικρίνει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, καταδίκασε στις 12 Οκτωβρίου τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την απόφασή της να ακυρώσει τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τον αποκλεισμό της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι άλλη μια εκδήλωση της καταστροφικής διαδικασίας που επιβάλλεται εντός της επιτροπής υπό την πίεση των ΗΠΑ», είπε, προειδοποιώντας ότι τέτοιες ενέργειες θα οδηγούσαν σε διάβρωση του παγκόσμιου αθλητισμού. κύκλους καθώς έχουν πολιτικά κίνητρα.

«Τα διπλά μέτρα και οι εσκεμμένες διακρίσεις ανάλογα με την εθνικότητα αποτελούν απαράδεκτη προσβολή των δικαιωμάτων των Ρώσων αθλητών και, επιπλέον, παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε. Η ρωσική κυβέρνηση θα κινητοποιήσει τα μέσα του διεθνούς δικαίου στο μέγιστο για να διατηρήσει τον ρόλο του αθλητισμού ως καλό μέσο για την εδραίωση και την ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων και την προώθηση της ενότητας μεταξύ των λαών όλων των χωρών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ρώσων αθλητών.» Συμπλήρωσε.

Advertisement

Must See

More in Ολυμπιακοί Αγώνες