Connect with us

Ολυμπιακοί Αγώνες

ΔΟΕ: Πέντε νέα αθλήματα στο Λος Άντζελες 2028

Πέντε νέα αθλήματα επικυρώθηκαν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο (ΕΒ) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στοΛος Άντζελες το 2028.

Το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το κρίκετ, το ποδόσφαιρο με σημαία, το λακρός και το σκουός είναι τα πέντε αθλήματα που εξετάστηκαν από την Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος (OPC) προτού υποβληθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Για το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το κρίκετ και το λακρός θα πρόκειται για την επιστροφή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, ενώ το ποδόσφαιρο και το σκουός θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση στην “Πόλη των Αγγέλων”.

«Η επιλογή αυτών των πέντε νέων αθλημάτων είναι σύμφωνη με την αμερικανική αθλητική κουλτούρα και θα παρουσιάσει τα εμβληματικά αθλήματα των ΗΠΑ στον κόσμο, ενώ θα φέρει διεθνή αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 μοναδικούς. Η ένταξή τους θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό Κίνημα να συνεργαστεί με νέες κοινότητες αθλητών και φιλάθλων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως». Δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Advertisement

Must See

More in Ολυμπιακοί Αγώνες