Connect with us

Μηχανοκίνητα

Ο  Lewis Hamilton εντάχθηκε στην Ferrari

Η μεγάλη έκπληξη στην Formula 1 έγινε με τον Lewis Hamilton να αφήνει το τιμόνι της Mercedes για να ενταχθεί στη Ferrari απο τη σεζόν του 2025!

Ο Βρετανός οδηγός ενεργοποίησε μια ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με τη Mercedes και η Ferrari επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (01/02) ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ενταχθεί μαζί τους σε μια «πολυετή» συμφωνία. Οι Mercedes είχε ενημερωθεί γνωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης πριν από την επίσημη ανακοίνωση από την ιταλική ομάδα. Ο Charles Leclerc υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Ferrari την περασμένη εβδομάδα και θα είναι ο διόσκουρος του Hamilton στη Ferrari από την επόμενη χρονιά. 

Ο Lewis Hamilton θα ενταχθεί στη Ferrari για τη σεζόν F1 του 2025, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της F1 με 103 νίκες και 104 pole positions. Ο Michael Schumacher είναι ο μόνος άλλος οδηγός με επτά παγκόσμιους τίτλους. Ο Hamilton εντάχθηκε στη Mercedes το 2013 από τη McLaren και έχει κερδίσει έξι παγκόσμιους τίτλους με την ομάδα. Η νέα σεζόν F1 2024 ξεκινά με το Grand Prix του Μπαχρέιν στις 29 Φεβρουαρίου .

«Είναι τόσο δύσκολο να τελειώσεις μια αθλητική καριέρα. Ο Leo Messi είχε ίσως το Παγκόσμιο Κύπελλο για να το ολοκληρώσει, αλλά πόσο δύσκολο είναι να βγεις από τη σκηνή όταν είχες αυτή τη λαμπερή καριέρα στην κορυφή; Τι κάνει ο Lewis Hamilton για να ολοκληρώσει αυτό το αριστούργημα; Διαλέγει μερικά χρόνια με τα κόκκινα, ακολουθώντας τα βήματα του Michael Schumacher, θα μπορούσε να κερδίσει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο; Ο Schumacher κέρδισε πέντε από τους επτά του με τη Ferrari. Αυτό θα είναι πραγματικά μεγάλο αν το πετύχει.” Ανέφερε ο Craig Slater στο Sky Sports News

Τον Μάιο του 2023, ο Charles Leclerc έδωσε μια διπλωματική απάντηση όταν ρωτήθηκε για αναφορές που συνδέουν τον Lewis Hamilton με μια μετακόμιση στη Ferrari: “Ο Χάμιλτον είναι 39 ετών. Αυτή είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία να οδηγήσει για τη Ferrari. Έχει μιλήσει στο παρελθόν ότι είναι χαρούμενος που τελειώνει την καριέρα του στη Mercedes, με την οποία έχει πετύχει τόσα πολλά. Έχει πει ότι το είδωλό του ο Ayrton Senna δεν οδήγησε ποτέ για τη Ferrari. Είναι ένα στοίχημα με καθαρά αγωνιστικούς όρους; Έχει περάσει δύο χρόνια χωρίς νίκη και έχει δει τη Red Bull να τα σαρώνει όλα πριν από αυτά.”

Ο Hamilton έχει συνδεθεί με τη Ferrari αρκετές φορές από τότε που ξεκίνησε η καριέρα του στην F1 το 2007 με τη McLaren. Κέρδισε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη McLaren το 2008, αλλά έφυγε στα τέλη του 2012 για να ενταχθεί στη Mercedes, όπου έχει δημιουργήσει την πιο επιτυχημένη συνεργασία ομάδας οδηγών στην ιστορία της F1 με 82 νίκες. Ωστόσο, από το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι του 2021, ο Hamilton σπάνια αγωνίστηκε στην πρώτη θέση καθώς η Red Bull τους ξεπέρασε με τους νέους κανονισμούς του 2022.

Ερωτηθείς ο Charles Leclerc για τον Hamilton ως συμπαίκτη, είπε: “Ο Hamilton είναι απίστευτος οδηγός, έχει πετύχει τόσα πολλά στο άθλημα. Νομίζω ότι σε οποιονδήποτε στην ομάδα θα αρέσει να έχει τον Lewis ως συμπαίκτη, καθώς όλοι θα μάθουν πολλά από αυτόν.”

 

Με πληροφορίες από το Sky Sports News

Advertisement

Must See

More in Μηχανοκίνητα