Connect with us

Ισπανία

Ο Luis Rubiales παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας μετά και την κατακραυγή για το φιλί που έδωσε στην Jenni Hermoso

Ο Luis Rubiales παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μετά την κατακραυγή για το φιλί που έδωσε στην Jenni Hermoso στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η Hermoso, είπε ότι το φιλί μετά την νίκη της Ισπανίας από την Αγγλία δεν ήταν συναινετικό και υπέβαλε νομική καταγγελία την περασμένη Τρίτη 05/09.

Ο Rubiales είπε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον αναπληρωτή πρόεδρο της ομοσπονδίας Pedro Rocha.

Ο πρώην πλέον Πρόεδρος, έχει επίσης παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA.

Οι συνέπειες από το φιλί έχουν κατακλύσει το ισπανικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες και επισκίασαν τη νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Rubiales να αγνοεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις για παραίτηση.

Την Παρασκευή 08/09, ένας εισαγγελέας υπέβαλε μήνυση στο ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας – μετά την κατάθεση του Hermoso την Τρίτη – κατά του Rubiales για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό. Ο Rubiales έχει δηλώσει ότι το φιλί ήταν «αμοιβαίο και «συναινετικό».

Ένας από τους λόγους της παραιτήσεις του, είναι και η κοινή προσπάθεια της Ισπανίας με το Μαρόκο και την Πορτογαλία για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Η κατακραυγή για το φιλί που έδωσε ο πρώην Πρόεδρος, έφερε και την απόλυση του προπονητή της γυναικεία ομάδας της εθνικής Ισπανίας, Jorge Vilda, που θεωρείτε φίλος με τον Rubiales, την θέση του  ανέλαβε ο Montse Tome.

Την Κυριακή 10/09, η Hermoso έτυχε θερμής υποδοχής από υποστηρικτές και συμπαίκτες της, πριν από τη νίκη της Pachuca με 2-1 εναντίον της Pumas για το γυναικείο πρωτάθλημα Liga MX στο Μεξικό.

Ο Rubiales περιμένει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Η καταγγελία της Hermoso αφορούσε σεξουαλική επίθεση, αλλά η Marta Durantez Gil πρόσθεσε επίσης έναν ισχυρισμό για εξαναγκασμό όταν κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο, αφού η επιθετικός είπε στον εισαγγελέα ότι οι συγγενείς της είχαν πιεστεί από τον Rubiales και το «επαγγελματικό περιβάλλον» του να πουν ότι «δικαιολόγησε και ενέκρινε τι συνέβη”.

Τώρα εναπόκειται στο δικαστήριο να υποβάλει επίσημες κατηγορίες εναντίον του Rubiales.

Advertisement

Must See

More in Ισπανία