Connect with us

Ισπανία

Ο θρύλος της La Liga, Ραούλ Γκαρσία, ανακοινωσε την απόσυρσή του

Ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο Ραούλ Γκαρσία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 15 Απριλίου ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Η ανακοίνωση του 37χρονου τερματίζει μια καριέρα στην πρώτη ομάδα που διήρκεσε 19 σεζόν και τον είδε να κάνει 602 εμφανίσεις στη La Liga – τρίτος στη λίστα όλων των εποχών, πίσω από τους Andoni Zubizarreta και Joaquin Sanchez – και 839 σε όλες τις διοργανώσεις με τις Οσασούνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ, στην οποία εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2015.

Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του για την Athletic τον είδε να μπαίνει ως αλλαγή στην παράταση στον τελικό του Copa del Rey και στη συνέχεια να σκοράρει το εναρκτήριο γκολ στη διαδικασία των πέναλτι που είδε την Athletic να τελειώνει μια 40χρονη αναμονή για να κατακτήσει το τρόπαιο.

«Πάντα έλεγα ότι ήθελα η τελευταία μου χρονιά να είναι καλή», είπε ο Γκαρσία εξηγώντας την απόφασή του, η οποία επέμεινε ότι δεν επηρεάστηκε από την κατάκτηση του κυπέλλου.

«Η απόφαση να μην συνεχίσω δεν εξαρτιόταν από την κατάκτηση του κυπέλλου, γιατί ήταν ήδη ξεκάθαρο για μένα πριν από λίγους μήνες, αλλά είναι κάτι ξεχωριστό και με κάνει να νιώθω πολύ περήφανος».

«Μπορώ να αποσυρθώ με ήσυχη τη συνείδησή μου», πρόσθεσε.

Ο Γκαρσία ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Οσασούνα, κάνοντας το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2004-2005. Στη συνέχεια, ο Γκαρσία πέρασε οκτώ σεζόν με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο επιθετικός κέρδισε τον τίτλο της La Liga 2013-2014 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, μαζί με το UEFA Europa League του 2010 και το Copa del Rey του 2013.

Κέρδισε επίσης δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας – ένα με την Ατλέτικο και ένα με την Αθλέτικ – καθώς επίσης έπαιξε δύο φορές με την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Advertisement

Must See

More in Ισπανία