Connect with us

Σπορ

Ο Watson μείωσε εις διπλούν το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης ταχύτητας ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Samuel Watson των Ηνωμένων Πολιτειών μείωσε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης ταχύτητας ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αναρρίχησης 2024 IFSC στην Κίνα την Παρασκευή 12/04, μετρώντας 4,79 δευτερόλεπτα στους προκριματικούς.

Ο 18χρονος Watson σημείωσε 4,85 στο πρώτο γύρο, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4,90 που είχε θέσει ο Veddriq Leonardo από την Ινδονησία στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σεούλ της Νότιας Κορέας τον περασμένο Απρίλιο.

Μόλις 36 λεπτά αργότερα, ο Watson παρουσίασε ακόμα καλύτερη φόρμα στο δεύτερο σερί για να πάει άλλα 0,06 δευτερόλεπτα γρηγορότερα μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος στο Foho Cultural and Sports Centre στο Wujiang, στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν στο Wujiang», είπε ο Watson. «Είναι ένας φοβερός χώρος, φοβερό περιβάλλον και η προπόνηση απέδωσε».

Έχοντας ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, εξασφαλίζοντας το χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2023, ο Watson παραδέχτηκε ότι ήρθε στο Wujiang με στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

“Το έκανα μερικές φορές στην πράξη και νόμιζα ότι ήρθε επιτέλους η ώρα. Έμεινα μόλις μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου από το να το κάνω πέρυσι. Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκλήρωσα πραγματικά τη διαδρομή και το πήρα φέτος», σημείωσε ο Watson.

Κοιτάζοντας μπροστά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Watson έθεσε τον στόχο του στα 4,50 δευτερόλεπτα, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, θα πάω σε αυτούς τους αγώνες, θα μάθω από τα λάθη μου και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

 

Πηγή: Πρακτορείο Xinhua

Advertisement

Must See

More in Σπορ