Connect with us

Σπορ

Υπόθεση δωροδοκίας αποκάλυψε Ιταλός παλαιστής σε αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν

Ο Frank Chamizo, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και χάλκινος Ολυμπιονίκης στην πάλη, αποκάλυψε ότι απέρριψε δωροδοκία 300.000 δολαρίων για να χάσει σκόπιμα έναν αγώνα στο Ευρωπαϊκό Προκριματικό τουρνουά πάλης στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Chamizo, ο οποίος αγωνίζεται για την Ιταλία αφού μετακόμισε από την Κούβα το 2011, έχασε στον ημιτελικό αγώνα από τον παλαιστή του Αζερμπαϊτζάν Turan Bayramov λόγω αμφισβητούμενης καθυστερημένης κλήσης. Παρά το γεγονός ότι του προσφέρθηκε η δωροδοκία, ο Chamizo αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και την Ιταλία, και τόνισε τη σημασία της ακεραιότητας στον αθλητισμό.

Εξέφρασε την απογοήτευσή του για το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποσχέθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για το δίκαιο παιχνίδι. Ο Chamizo παραμένει αποφασισμένος να μιλήσει ανοιχτά κατά της διαφθοράς, τονίζοντας την ελευθερία του να εκφράζει τις σκέψεις και τα πιστεύω του.

Μετά από τις δηλώσεις του Chamizo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η United World Wrestling έλαβε επίσημη καταγγελία από την Ιταλική Ομοσπονδία Πάλης (Ιtalian Federation of Judo, Wrestling, Karate and Martial Arts-FIJLKAM) σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Προκριματικό στο Μπακού, τον Απρίλιο μεταξύ Frank Chamizo και του Turan Bayramov.

«Η UWW έχει μια ακλόνητη δέσμευση για την ακεραιότητα της πάλης και έχει ήδη λάβει την αναφορά από το όργανο διαιτησίας της καθώς και από τους εκπροσώπους διαιτητών του αγώνα. Όλες οι ενέργειες των αγώνων, οι αποφάσεις διαιτησίας και οι προκλήσεις θα επανεξεταστούν προσεκτικά και ανεξάρτητα για να καθοριστούν όλες οι ευθύνες και να ληφθούν οι απαραίτητες και κατάλληλες κυρώσεις. Όλες οι άλλες δηλώσεις που γίνονται γύρω από αυτόν τον αγώνα και την ακεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων ατόμων θα υπόκεινται επίσης σε έρευνα από την UWW.» Αναφέρει στην ανακοίνωση της η United World Wrestling.

Ο Chamizo και ο Bayramov πάλεψαν στον ημιτελικό των 74 κιλών στο Μπακού και ο Bayramov κέρδισε με 8-8 με το Αζερμπαϊτζάν να κερδίζει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Advertisement

Must See

More in Σπορ