Connect with us

Κοινωνία

Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα – Πάνω από 60 οι νεκροί

Σε μια από τις ποιο ακραίες επιθέσεις προεβει το Ισλαμικό Κράτος, με την επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα και τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 60 μέχρι στιγμής.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε χθες το βράδυ (22/3) την ευθύνη για την επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης στο κανάλι της στο Telegram.

Η Ρωσία υπέστη μια από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στη σύγχρονη ιστορία της την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Παραπάνω από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από μια ομάδα ενόπλων που εισέβαλαν σε μεγάλο χώρο μουσικής λίγο έξω από τη Μόσχα. Οι τρομοκράτες χτύπησαν στο Crocus City Hall, έναν συναυλιακό χώρο που βρίσκεται στο Krasnogorsk, έναν οικισμό στα δυτικά προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας. Αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συγκροτήματος ψυχαγωγίας που άνοιξε το 2009, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ένα εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο. Η αίθουσα συναυλιών φιλοξενεί έως και 7.500 άτομα και ήταν σχεδόν κατάμεστη όταν οι τρομοκράτες ξεκίνησαν την επίθεσή τους. Το βράδυ τις επίθεσεις ειχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί το Ρωσικό δημοφιλές ροκ συγκρότημα Picnic.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στον Συντάκτη Ύλης πατώντας εδώ.

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία