Connect with us

Super League

Πρώτος ο ΠΑΟΚ – 4ος ο Παναθηναϊκός

Χθες 3 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος της Super League, με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει πρώτος στο φινάλε της σεζόν και τον Παναθηναϊκό με τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στην 4η θέση.

Ο ΠΑΟΚ για την τελευταία 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League, τερμάτησε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά και το «διπλό» μέσα στο «Αθανάσιος Διάκος» με σκορ 2-0 επί της Λαμίας. Και οι δυο ομάδες είχαν τις καλές στιγμές τους, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει καλύτερες λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο και να φεύγει με τους 3 βαθμούς της νίκης. Τάισον στο 71 και Μπάμπα στο 90+2’ ήταν οι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο ντέρμπι μεταξύ Άρης και ΑΕΚ, είδαμε είχαμε ένα χορταστικό παιχνίδι με 6 γκολ, 3 για κάθε ομάδα. Η ισοπαλία έριξε την ΑΕΚ στην 2η θέση και 1 βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ. Γιάννης Φετφατζίδης (43’), Κίκε Σαβέριο (49′) και Μορόν (90+7’) ήταν οι σκόρερ για τους γηπεδούχους και Νορντίν Άμραμπατ (15′ πεν.) Ντομαγκόι Βίντα (55′), και Εζέκιελ Πόνσε (67′) ήταν οι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους.

Τα καλά αποτελέσματα με τον Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ στον πάγο ότου Ολυμπιακού συνεχίζονται, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-0 του ΝΠΣ Βόλου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα γκολ πέτυχαν ο Γιουσέφ Ελ Κααμπι (26΄,45+6΄πεν.) και ο Στέφαν Γιόβετιτς (87΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα σχεδόν σε όλο το ματς, λόγω αποβολής του Μπαριέντος στο 6΄.

Οι βαθμολογικές απώλειες για τον Παναθηναϊκό συνεχίζονται, αυτή τη φορά έφυγε με το ισόπαλο 2-2 από την Κρήτη και τον ΟΦΗ που προηγήθηκε δυο φορές στον αγώνα, αλλά, δεν μπόρεσε να κρατήσει το θετικό αποτέλεσμα. Οι Χιμένεθ (21’) και Ισέκα (81’ πέναλτι) έδωσαν το προβάδισμα στον ΟΦΗ, οι Ιωαννίδης (36’) και Σπόραρ (83’) ισοφάρισαν και τις δύο φορές για τους Πράσινους.

Ο Πανσερραϊκός που επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης, τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Ουάρντα (45+4΄, 76΄), ενώ για τον Αστέρα ισοφάρισε προσωρινά ο Καλτσάς (45+6΄). Οι ομάδα των Σερρών τελείωσε με θετικό πρόσημο την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία.

Στο ντέρμπι ουραγών της Super League, Κηφισιά και Παναιτωλικός ήρθαν ισοαπλοι με σκορ 2-2. Ο Οζέγκοβιτς σκόραρε δις για τους γηπεδούχους (23΄πεν., 56΄) ενώ τα γκολ για την ομάδα του Αγρινίου σημείωσαν οι Ζοάο Πέδρο (54΄), Μλάντεν (77΄).

Επίσης, ο ουραγός ΠΑΣ Γιάννινα, ήρθε ισόπαλος με σκραπ 1-1 με τον Ατρόμητο Αθηνών στους «Ζωσιμάδες». Ο Ριένστρα έδωσε το προβάδισμα στους Γιαννιώτες στο 37΄, ενώ στο 58΄ ο Αντζιέλσκι έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για τους φιλοξενούμενους.

Αποτελέσματα:

Πηγη: slgr.gr

Βαθμολογία:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής: i. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες. ii. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες. iii. Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων. iv. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων. v. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων. 2. Σύμφωνα με τις α) υπ’ αριθ. 280/27.10.2023 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, β) υπ’ αριθ. 68/10.11.2023 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων / Ε.Π.Ο., ο αγώνας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, κατακυρώθηκε υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με τέρματα 0-3. Στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Σε εκτέλεση της από 29.02.2024 απόφασης 2023/Α/10168 του Court of Arbitration for Sport (CAS), ο εν λόγω ένας (1) βαθμός επιστρέφεται στην Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Πηγη: slgr.gr

Advertisement

Must See

More in Super League