Connect with us

Κοινωνία

Στους 133 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στον συναυλιακό χώρο στη Μόσχα

Ο αριθμός των νεκρών στην τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα αυξήθηκε στους 133, ανακοίνωσε το Σάββατο (23/3) η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να σκάβουν τα ερείπια από το κτίριο, το οποίο καταστράφηκε μερικώς σε μια τεράστια πυρκαγιά που πυροδότησε οι δράστες.

Ο απολογισμός είχε προηγουμένως διαμορφωθεί στους 115, αλλά υπάρχει φόβος ότι θα αυξηθεί περαιτέρω, δεδομένης της κλίμακας της καταστροφής που προκλήθηκε στην αίθουσα συναυλιών. Πάνω από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Τουλάχιστον πέντε ύποπτοι οπλισμένοι με τουφέκια επίθεσης εισέβαλαν στο χώρο την Παρασκευή το απόγευμα πριν από μια ροκ συναυλία. Οι επιτιθέμενοι μπήκαν στην αίθουσα συναυλιών, πυροβολώντας αμάχους σε αδιέξοδο και έβαλαν φωτιά. 

Οι ύποπτοι διέφυγαν από τη σκηνή μετά την επίθεση, αλλά τελικά συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου κοντά στα σύνορα της χώρας στην περιοχή Bryansk. Σύμφωνα  με ρωσικά μέσα, οι δράστες επιδίωκαν να περάσουν στην Ουκρανία.

Η επίθεση έχει πάρει παγκόσμια έκταση με τα μέσα ενημέρωσης των περισσότερων χωρών να μιλάνε για την τρομοκρατική επίθεση που έγινε από παρακλάδι του ISIS. 

Οι αρχές επιβολής του νόμου και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας συνέλαβαν συνολικά 11 υπόπτους μέχρι τώρα, με τον αριθμό των υπόπτων να μπορεί να ανέβει και σε περισσότερους. 

Περισσότερα μπορείτε να διαβασετε στον Συντάκτη Ύλης πατώντας εδώ.

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία