Connect with us

Αγγλία

Τέλος εποχής για τον St. Panteleimon στην Αγγλία

Με μια ανακοίνωση του, ο πρόεδρος του ομογενειακού συλλόγου στο Λονδίνο, St. Panteleimon FC, George Frangeskou, ανακοίνωσε την διάλυση του με άμεση ισχύ. Η ομάδα βρισκόταν στην 5η θέση με 50 βαθμούς της Spartan South Midlands Football League Premier Division.

H ομάδα ιδρύθηκε το 2015 γύρω από την Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο Λονδίνο, όπου και πήρε το όνομα της. Η αρχή έγινε στο  KOPA League, το πρωτάθλημα ελληνοκυπριακών ομάδων της διασποράς στο Λονδίνο, όπου και μετά από την κατάκτηση του τίτλου έκανε αίτηση για να ενταχθεί στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Middlesex County Football League.

Η ομάδα στα 9 χρόνια λειτουργίας της κέρδισε 4 τοπικά πρωταθλήματα και 3 τοπικά κύπελλα.

Η ανακοίνωση του George Frangesko:
«Ο St Panteleimon FC ιδρύθηκε το 2015, μια εκκλησιαστική ομάδα που συγκροτήθηκε για να βοηθήσει αυτούς τους λιγότερο τυχερούς που έχουν βιώσει δυσκολίες και δυσκολίες στη νεαρή τους ζωή. Ο στόχος είναι να παρέχουμε μια ποδοσφαιρική πλατφόρμα για να συναντηθούν, να αλληλεπιδράσουν και να βρουν έναν κοινό στόχο μέσω του ποδοσφαίρου για πιο θετικά, νέα ξεκινήματα.

Ο St Panteleimon ξεκίνησε το ταξίδι του παίζοντας στην Sunday League και στο πρωτάθλημα ΚΟΠΑ και γρήγορα φάνηκε μέσα από τις εμφανίσεις των παικτών του ότι αυτό το συγκρότημα αντιπροσώπευε πράγματι κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου της Πρώτης Κατηγορίας στον πρώτο χρόνο της, πάρθηκε η απόφαση να ενταχθεί στην πυραμίδα των πρωταθλματων της Αγγλίας και ο St Panteleimon FC έγινε σύλλογος FA Accredited. Η St Panteleimon FC μπήκε στην First Division της Middlesex County League (Βήμα 7) και κατέγραψε εκπληκτικά μια σεζόν που κερδίζει το πρωτάθλημα «αήττητος», κερδίζοντας επίσης και το κύπελλο την ίδια χρονιά. Ανεβήκαμε στην Middlesex County Premier Division (Βήμα 6), ο St Panteleimon κατέγραψε το μεγαλύτερο σερί νικών στο πρωτάθλημα της Middlesex County παραμένοντας αήττητος σε δύο ημερολογιακά χρόνια και κερδίζοντας ξανά το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Ανεβήκαμε στην Spartan South Midlands Premier Division (Βήμα 5), ο St Panteleimon συνέχισε να παραμένει ανταγωνιστικός και θα είχε ανέβει και στην Isthmian League ως Πρωταθλητές (Βήμα 4) αν ο Covid-19 δεν είχε δει τη σεζόν να ακυρώνεται εκείνη τη χρονιά. Μια εμπνευσμένη ιστορία από το πιο ταπεινό ξεκίνημα…

Σε αυτό το επίπεδο και χωρίς να έχουμε το δικό μας γήπεδο, οι οικονομικές απαιτήσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθούμε στα κριτήρια είναι ανέφικτες, μη βιώσιμες και πέρα από το πεδίο εφαρμογής μας. Ως εκ τούτου, με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο St Panteleimon θα σταματήσει την λειτουργία του με άμεση ισχύ έχοντας ενημερώσει την SSML για αυτήν την απόφαση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους υποστήριξαν το ταξίδι μας τα τελευταία 9 χρόνια και όλους τους παίκτες, στο παρελθόν και στο παρόν, που δημιούργησαν μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που μπορούμε να φανταστούμε και μια ιστορία επιτυχίας που ελπίζουμε να εμπνεύσει άλλους.

Η St Panteleimon εύχεται σε όλους τους συλλόγους, σε όλα τα βήματα, ότι καλύτερο με τις φιλοδοξίες τους στο ποδόσφαιρο και μια επιτυχημένη πορεία προς τα πάνω.»

Advertisement

Must See

More in Αγγλία