Connect with us

Ποδόσφαιρο

Μέσι: «Δεν έχω στο μυαλό μου να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο»

Ο Λιονέλ Μέσι δεν σκέφτεται ακόμη την αποχώρηση και λέει ότι η ηλικία δεν θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφασή του να τερματίσει την καριέρα του.

Ο 36χρονος είπε ότι θα αποσυρθεί μόνο όταν νιώσει ότι δεν μπορεί να συνεισφέρει ή χάσει την απόλαυσή του για το παιχνίδι.

«Ξέρω ότι τη στιγμή που νιώθω ότι δεν παίζω πια, ότι δεν το απολαμβάνω πια ή δεν βοηθάω τους συμπαίκτες μου [θα αποσυρθώ]», είπε ο Μέσι σε συνέντευξή του στο podcast του Big Time που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

«Κάνω πολύ αυτοκριτική. Ξέρω πότε τα πάω καλά, πότε όχι, πότε παίζω καλά και πότε παίζω άσχημα. Όταν νιώσω ότι είναι ώρα να κάνω αυτό το βήμα, θα το κάνω χωρίς να σκέφτομαι την ηλικία.

«Αν νιώθω καλά, θα προσπαθήσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι γιατί αυτό μου αρέσει και ξέρω να κάνω».

Αφού οδήγησε την Αργεντινή στον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022, ο Μέσι είπε ότι είχε πετύχει τον μεγαλύτερο του στόχο στο ποδόσφαιρο. Ο αρχηγός της Αλμπισελέστε σημείωσε δύο γκολ στον τελικό απέναντι στη Γαλλία και κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα που απονεμήθηκε στον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης.

Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στην αργεντίνικη τηλεόραση τον περασμένο Ιούλιο, ο Μέσι είπε, “Λογικά, λόγω της ηλικίας μου, [η σύνταξη] δεν θα είναι πολύ μακριά”.

Αλλά ο οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας φαίνεται τώρα λιγότερο σίγουρος για το πόσο μακριά θα μπορούσε να επεκταθεί η καριέρα του.

“Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Προς το παρόν, προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε μέρα, κάθε στιγμή, χωρίς να σκέφτομαι το μέλλον. Δεν έχω τίποτα ξεκάθαρο ακόμα”, είπε ο σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι.

“Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω για λίγο ακόμα, γιατί αυτό μου αρέσει. Όταν έρθει η ώρα, σίγουρα θα βρω τον δρόμο για αυτό που με ικανοποιεί και αυτό που μου αρέσει, και έναν νέο ρόλο”.

Ο Μέσι έχει σκοράρει 16 γκολ και έχει δώσει επτά ασίστ σε 19 εμφανίσεις για την Ίντερ Μαϊάμι, στην οποία εντάχθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από την Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Ιούλιο.

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο