Connect with us

Αγγλία

Όταν η Corinthian-Casuals ταξίδεψε στη χώρα των Βάσκων

Τον Ιανουάριο του 1923, η Casuals FC -πριν ακομα συνγωνευτει με την  Corinthian- έκανε ένα ταξίδι στη Χώρα των Βάσκων, παίζοντας δύο παιχνίδια στο Μπιλμπάο, ενάντια στην διάσημη Athletic Club, και έναν ακόμη αγώνα στο Irun, ενάντια στη Real Union, μια από τους πιονέρους του ισπανικού ποδοσφαίρου και ιδρυτικά μέλη της La Liga.

Οι αγώνες ήταν:
6 IAN Athletic Club 4-2 Casuals
7 IAN Athletic Club 4-4 Casuals
10 IAN Real Union 2-2 Casuals

Πηγή: Corinthian-Casuals FC

Η Athletic Club είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο ισπανικό ποδόσφαιρο, έχοντας κερδίσει τη La Liga οκτώ φορές και το Copa del Rey 23 φορές, ενώ είναι και 16 φορές φιναλίστ του θεσμού συμπεριλαμβανομένης της χρονιάς που οι Casuals ταξίδεψαν στη Χώρα των Βάσκων.

Η Athletic είχε εκείνη την περίοδο προπονητή των Άγγλο, ο οποίος θεωρείται μια από τις ποιο εμβληματικές φιγούρες του συλλόγου, τόσο για τα δυο “double” τις σεζον 1930 και 1931, αλλα και για την εμβληματική νίκη επί της Barcelona με σκορ 12-1! Επίσης, ηταν γνωστός στο Μπιλμπάο για το πούρο του «σήμα κατατεθέν» και το καπέλο του.

O Fred Pentland. Πηγη: Wikipedia

Τα μέλη της περιοδείας των Casuals περιλαμβαναν τους: 
W.S. Watkinson, H.G. Payne, F.H. Plaistowe, Α.Μ. Gamble, R.M. Gross, F.V. Smith, A.C. Kirby, B.C.A. Patchitt, A. Platts, S.F. Hepburn, Η.Μ. Morris, H.F. Dubuis, J.H. Lockton, E. Martin, R.G. Pinfield. Ο προπονητής της ομάδας ήταν ο G. Davison-Brown, ενώ ο R.W. de Koven ήταν ο lineman.

Για την σημερινή ημέρα της Non-League, ο Αγγλικός σύλλογος συνεργάστηκε με το κλαμπ των οπαδων της βασκικής ομάδας στο Λονδίνο (Mr Pentland Club – Athletic Bilbao Supporters in London UK) και μέσω κλήρωσης θα δωθούν μια σημαία της ομάδας και μια ρετρό φανέλα.

 

Με πληροφορίες από Corinthian-Casuals FC

Advertisement

Must See

More in Αγγλία