Connect with us

Αρθρογραφία

Ανταπόκριση από το Comicdom CON Athens 2022

Το Comicdom CON Athens είναι το μακροβιότερο διεθνές Φεστιβάλ comics στην Αθήνα και στην Ελλαδα γενικότερα. 

Κάθε χρόνο η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Πλατεία Κλαυθμώνος γεμίζει από κόσμο που συνωστίζεται για να γνωρίσει και να μιλήσει με διάφορους καλλιτέχνες, ενώ καταστήματα comics και διάφοροι εκδότες μαζι με τα διαφορα panels, workshops, προβολές και events συμπληρώνουν ένα πολύ όμορφο φεστιβαλ.

Έχω τιμήσει κάποια από τα Comicdom στο παρελθόν, η πανδημία τα 2 τελευταία χρόνια έκοψε αρκετά από τα φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Φέτος και σταδιακά επιστρέφουμε σε μια νέα κανονικότητα και όπως ήταν αναμενόμενο αποφάσισα να το επισκεφτώ, αποφάσισα να πάω στην δεύτερη ημέρα (Σαββάτο), φέτος η Wonder Woman γιορτάζει 80 χρόνια και σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο η έκθεση περιλαμβάνει κάποια comics, αντικείμενα και πρωτότυπες εικονογραφήσεις πολλών από τους πιο εξέχοντες καλλιτέχνες της Wonder Woman. Αξίζει κάποιος να την επισκευτει σίγουρα.

Το κύριο μέρος ήταν στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ όλα τα event γίνονται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. 

Ο καιρός βοήθησε η πλατεία να είναι γεμάτη από κόσμο, όλοι γυρνάγανε γύρω από τα μαγαζάκια, διαφορά κόμιξ, βιβλία, κούπες, t shirts και άλλα πολλά έχουν γίνει αντικείμενα πόθου για τον κόσμο. 

Όλοι είναι απλωμένοι γύρω από την πλατεία, άλλοι έχουν κάτσει στο χορτάρι, ενώ και δυο σημεία με μπίρες βοηθάει στο να χαλάρωση ο κόσμος, κάποιοι περνάγαμε απέναντι στην πλατεία Κοραή και προτιμούσαν να πάρουν κάποιο καφέ από τα γνωστά στέκια της πλατείας.

Σε κάποιο σημείο του φεστιβάλ, εμφανίζονται 2 stormtroopers με έναν jedi και έναν sith. O κόσμος πηγαινει προς αυτούς και ζηταει να βγει κάποια φωτογραφία. Κοιτάω προσεκτικά και παρατηρώ τον …Έλληνα Obi Wan Kenobi, αλλά και τον επίσης… Έλληνα Anakin Skywalker! 

Δεν χάνω την ευκαιρία και φωτογραφίζομαι, μετά μιλάω και λίγο με τον “Anakin”.

-Πως και θέλησες να κάνεις τον Anakin?

-Ήταν κάτι που μου άρεσε και το ήθελα.

-Σκέφτεσαι να κάνεις και τον Darth Vader?

-Φυσικά, είναι η συνέχεια του Anakin εξάλλου.

Βγάζουμε 2-3 selfie και τον χαιρετω.

Δεν χρειάζεται να είσαι νέος ή έφηβος για να πας στο φεστιβάλ, μικροί και μεγάλοι αγαπάνε τα κόμιξ, το έδειξαν και με την παρουσία τους, γονείς με καροτσάκια προσπαθούσαν να αποφύγουν τον συνωστισμό και να τσεκάρουν κάποιο τεύχος από τον αγαπημένο τους ήρωα, κορίτσια και αγόρια πηγαινοέρχονταν ανέμελα και χαμογελαστά, ενώ οι selfies έδειναν και έπαιρναν. 

Σίγουρα όλοι έφευγαν με το χαμόγελο από το φεστιβάλ, κρατώντας στα χέρια τους κάποιο τεύχος ή κάποια κούπα ή ένα t shirt του Superman! 

Κείμενο και Φωτογραφίες Χρήστος Καζαντζογλου

Advertisement

Must See

More in Αρθρογραφία