Connect with us

Super League

Γκέλα για τον Παναθηναϊκό – Πλησιάζει ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός πέταξε ακόμη δυο βαθμούς μετά την ισοπαλία με τη Λαμία (2-2),με τη Λαμία (2-2), αυτή την φορά στην έδρα του με την Κηφισιά ήρθε ισόπαλος 1-1 και έδωσε ανάσα στους φιλοξενούμενους που προσπαθούν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ο Παναθηναϊκός για την 24η αγωνιστική της Super League, στο «Απόστολος Νικολαϊδης» ήταν άνευρος και χωρίς όρεξη, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και έφυγαν με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν με τον Παλάσιος στο 37’, ενώ έμειναν με δέκα παίκτες στο 64’ μετά την απευθείας αποβολή του Σένκεφελντ και το σοκ ήρθε όταν είδαν την Κηφισιά να ισοφαρίζει στο 68’ με το αυτογκόλ του Αράο!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» (εξέτισε ποινή κεκλεισμένων των θυρών) μετά από ανατροπή και πλησίασε στους -2 και τους 50 βαθμούς του Παναθηναϊκού και στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Οι Αρκάδες ήταν απειλητικοί και το έδειξαν αρκετές φορές μέσα στο γήπεδο, μια από αυτές έγινε γκολ όταν στο 45΄ όταν 0 Γιαμπλόνσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στο 43΄ γκολ του Ναβάρο ακυρώθηκε από τον VAR καθώς η μπάλα στο σουτ του Ισπανού επιθετικού κόντραρε στο χέρι του Ιμπόρα. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος βγήκαν ντοπαρισμένοι και έστησαν τους φιλοξενούμενους στον τοίχο, οι πίεση καρποφόρησε, στο 78΄ο Ελ Κααμπί ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε από τον Καρμόνα και στο 87’ ο Όρτα πάσαρε στον Ελ Κααμπί που έγραψε το τελικό 2-1.

Πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση, ο Άρης επικράτησε με 2-0 του Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι Λορέν Μορόν (45’+1’) και Καρίμ Ανσαριφάρντ (88’) ήταν οι σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς που είχαν και δυο δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο μετά από ανατροπή και παρέμεινε στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, οι Αγρινιώτες άνοιξαν το σκορ στο 5΄ με τον Χατζηθεοδωρίδη, ενώ οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν αρχικά στο 72΄ με τον Σάστρε και πήραν τη νίκη με τα γκολ των Αντριγια Ζίβκοβιτς, στο 73΄ και του Κωνσταντέλια στο 90΄.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να προηγήθηκε 2-0 του ΟΦΗ, αλλά, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σκορ και έχασε ακόμη δυο πολύτιμους βαθμούς για την μάχη της παραμονής, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ροσέρο στο 9ο λεπτό και τον Κόντε στο 20ό λεπτό, ο ΟΦΗ ισοφάρισε τον αγώνα με δυο γκολ του Μπάκιτς στο 68’ και στο 83’.

Αποτελέσματα:

Πηγή: slgr.gr

Βαθμολογία:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
i. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
ii. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
iii. Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
iv. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
v. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων.
2. Σύμφωνα με τις α) υπ’ αριθ. 280/27.10.2023 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, β) υπ’ αριθ. 68/10.11.2023 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων / Ε.Π.Ο., ο αγώνας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, κατακυρώθηκε υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με τέρματα 0-3. Στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Πηγή: slgr.gr

Advertisement

Must See

More in Super League