Connect with us

Ολυμπιακοί Αγώνες

ΔΟΕ και UEFA θα παρακολουθούν την ακεραιότητα των στοιχημάτων ενόψει σημαντικών γεγονότων

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα τωβ στοιχημάτων κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων Παρίσι 2024 και Euro 2024, ανακοίνωσε την Παρασκευή 12 Απριλίου η ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ και η UEFA πραγματοποίησαν ένα εργαστήριο με στοιχηματικές οντότητες και Διεθνείς Ομοσπονδίες (IF) στο Ολυμπιακό Σπίτι στη Λωζάνη της Ελβετίας, την Πέμπτη 11 Απριλίου, για να δώσουν την ευκαιρία σε αθλητικούς οργανισμούς και στοιχηματικές οντότητες να μάθουν ο ένας από τον άλλον και να ενισχύσουν τη συνεργασία.

Η Μονάδα Ολυμπιακού Κινήματος για την Πρόληψη της Χειραγώγησης των Αγώνων (Olympic Movement Unit on the Prevention of the Manipulation of Competitions) και η Μονάδα κατά των στημένων αγώνων της UEFA περιέγραψαν τις αντίστοιχες στρατηγικές και τα συστήματα παρακολούθησης για τον εντοπισμό παρατυπιών και εξαπάτησης στο εργαστήριο. Οι φορείς στοιχηματισμού μοιράστηκαν επίσης πώς συνεργάζονται με τη ΔΟΕ σε ύποπτες περιπτώσεις.

«Η σημασία της αποτροπής της χειραγώγησης των αγώνων, όχι μόνο ως μέσο διασφάλισης της αξιοπιστίας των αγώνων, αλλά κυρίως για την προστασία των καθαρών αθλητών, αποτελεί μέρος της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020+5, του στρατηγικού οδικού χάρτη της ΔΟΕ», ανέφερε η ΔΟΕ στην ανακοίνωσή της.

Advertisement

Must See

More in Ολυμπιακοί Αγώνες