Connect with us

Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακό τουρνουά FIBA 3×3: Λετονία και Αζερμπαϊτζάν εξασφάλισαν την συμμετοχή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 

Οι ομάδες 3×3 ανδρών της Λετονίας και των γυναικών του Αζερμπαϊτζάν διεκδίκησαν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αφού κέρδισαν το πρώτο προκριματικό Ολυμπιακό τουρνουά FIBA 3×3 στο Χονγκ Κονγκ την Κυριακή 14 Απριλίου.

Οκτώ ομάδες συμμετείχαν στο Ολυμπιακό Τουρνουά 1 (UOQT 1) στο Χονγκ Κονγκ με γνώμονα την καθολικότητα, με μόνο τους νικητές να προκρίνονται απευθείας στο Παρίσι 2024.

Στην κατηγορία των ανδρών, οι χρυσοί Ολυμπιονίκες της Λετονίας έκλεισαν τη θέση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη νίκη με 19-14 επί της Αυστρίας. Ο Nauris Miezis ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας για άλλη μια φορά, καθώς σημείωσε πέντε πόντους και επτά ριμπάουντ στον τελικό που τον έφερε ως MVP της διοργάνωσης.

Η Λετονία προστέθηκε στον όμιλο με Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, οι οποίες προκρίθηκαν απευθείας στο Παρίσι 2024 με βάση την κατάταξη της Ομοσπονδίας FIBA 3×3 από την 1η Νοεμβρίου 2023.

Στην κατηγορία των γυναικών, το Αζερμπαϊτζάν νίκησε την Πολωνία με μια συναρπαστική νίκη με 18-17, με κορυφαία την Tiffany Hayes που συγκέντρωσε έξι βαθμούς στον τελικό. Η Hayes κέρδισε τις διακρίσεις του MVP, κερδίζοντας 32 πόντους ενώ δημιούργησε σε ένα υπέροχο τουρνουά για την ομάδα της.

Το Αζερμπαϊτζάν θα αγωνιστεί με την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία στο Παρίσι.

Το UOQT 2 θα διεξαχθεί στην Utsunomiya της Ιαπωνίας από τις 3 έως τις 5 Μαΐου, πριν το τελευταίο τουρνουά πραγματοποιηθεί στο Debrecen της Ουγγαρίας από τις 16 έως τις 19 Μαΐου. Οι νικητές στην Ιαπωνία και οι τρεις πρώτες ομάδες ανά φύλο στην Ουγγαρία θα κλείσουν τις θέσεις τους στο Παρίσι 2024. 

Advertisement

Must See

More in Ολυμπιακοί Αγώνες