Connect with us

Premier League

«Είμαι Ελληνορθόδοξος»: Ο Άγγελος Ποστέκογλου απάντησε σε πασχαλινό χαιρετισμό δημοσιογράφου

Ο μάνατζερ της Tottenham Hotspur  Άγγελος Ποστέκογλου, απάντησε με τον πιο εμβληματικό τρόπο την Παρασκευή 29 Μαρτίου στον πασχαλινό χαιρετισμό ενός δημοσιογράφου.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα των Spurs στην Premier League με τη Luton Town το απόγευμα του Σαββάτου (30 Μαρτίου), ένας δημοσιογράφος έδωσε ευχές τον Postecoglou για το Πάσχα.

Σε απάντηση, ο Έλληνοαυστραλός προπονητής απάντησε: «Ευχαριστώ φίλε. Είμαι Ελληνορθόδοξος, το δικό μου είναι περίπου ένα μήνα, αλλά το εκτιμώ».

Φέτος, το Ορθόδοξο Πάσχα θα εορταστεί στις 5 Μαΐου – περισσότερο από ένα μήνα μετά το Καθολικό Πάσχα στις 31 Μαρτίου.

Αυτή η διαφορά εμφανίζεται συνήθως καθώς το Ορθόδοξο Πάσχα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας το Ιουλιανό Ημερολόγιο και όχι το Γρηγοριανό (το οποίο χρησιμοποιείται από τους Καθολικούς). Η Ορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθεί επίσης να χρησιμοποιεί τον κανόνα που ορίστηκε από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο που έγινε στη Νίκαια το 325 μ.Χ., που λέει ότι το Πάσχα (Πάσχα) πρέπει να γίνει μετά το Εβραϊκό Πάσχα.

Η αναφορά του Ποστέκογλου στην Ελληνική Ορθοδοξία δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά ανοιχτά για την ελληνική κληρονομιά και την πίστη του.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας The Greek Herald τον Νοέμβριο του 2022, ο Ποστέκογλου μίλησε με περηφάνια για τους ισχυρούς δεσμούς του με τη South Melbourne FC και είπε ότι είναι «τυχερός που μεγάλωσε στην Αυστραλία, αλλά στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου».

 

Πηγή: The Greek Herlad

Advertisement

Must See

More in Premier League