Connect with us

Τεχνολογία

Η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες iPhone της ΕΕ να διαγράψουν το Safari και να μεταβούν πιο εύκολα στο Android

Εκτός από την προσθήκη υποστήριξης για εναλλακτικές αγορές εφαρμογών και εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Apple προβαίνει σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές. Η Apple περιέγραψε σήμερα ορισμένα από τα επερχόμενα σχέδιά της σε μια Έκθεση Συμμόρφωσης DMA.

Η Apple πρόκειται να διευκολύνει τους χρήστες iPhone να μεταβούν σε άλλο λειτουργικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης,  συνεργάζεται σε μια λύση που θα βοηθήσει τους παρόχους λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας να δημιουργήσουν «πιο φιλικές προς το χρήστη λύσεις» για τη μεταφορά δεδομένων από ένα iPhone σε τηλέφωνο που δεν ανήκει στην Apple. 

Λογικά θα είναι διαθέσιμη μέχρι το φθινόπωρο του 2025, οπότε εταιρείες όπως η Samsung και η Google θα μπορούν να προσφέρουν καλύτερα εργαλεία για τη μεταφορά δεδομένων από ένα iPhone.

Οι χρήστες iPhone στην ΕΕ θα μπορούν να αφαιρούν το Safari από τις συσκευές τους εντελώς από τα τέλη του 2024, με ένα εναλλακτικό πρόγραμμα περιήγησης που θα μπορεί να αντικαταστήσει το Safari. Ως μέρος αυτού του σχεδίου, η Apple αναπτύσσει μια λύση εναλλαγής προγράμματος περιήγησης για εξαγωγή και εισαγωγή δεδομένων προγράμματος περιήγησης σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης στην ίδια συσκευή. Η Apple έχει ήδη αρχίσει να υποστηρίζει εναλλακτικές μηχανές περιήγησης ιστού, μια άλλη απαίτηση DMA.

Για να βελτιώσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ του iPhone και άλλων πλατφορμών smartphone, η Apple επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων να έχουν πρόσβαση στο τσιπ NFC του iPhone για ανέπαφες πληρωμές που δεν γίνονται μέσω του Apple Pay , καθώς και ότι επιτρέπει στους προγραμματιστές να υποβάλλουν αιτήματα για πρόσθετη διαλειτουργικότητα.

Τα αιτήματα διαλειτουργικότητας αξιολογούνται κατά περίπτωση για να καθοριστεί εάν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του DMA και εάν μπορεί να αναπτυχθεί μια αποτελεσματική λύση διαλειτουργικότητας.

Οι προγραμματιστές στην ΕΕ μπορούν να ζητήσουν πρόσθετη διαμεσολάβηση που υπερβαίνει την τυπική αξιολόγηση της επιτροπής αναθεώρησης εφαρμογών. Οι προγραμματιστές που θέλουν να αμφισβητήσουν τις ανεπιτυχείς προσφυγές στην Επιτροπή Αναθεώρησης Εφαρμογών μπορούν να ζητήσουν διαμεσολάβηση, μια διαδικασία που η Apple λέει ότι είναι “βασισμένη στην ΕΕ, εύκολα προσβάσιμη, αμερόληπτη, ανεξάρτητη και δωρεάν”.

Όλες αυτές οι αλλαγές περιορίζονται σε προγραμματιστές και χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως απαιτούνται από τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές.

 

Πηγή: Mac Rumours 

Advertisement

Must See

More in Τεχνολογία