Connect with us

Ποδόσφαιρο

Σκληρές ποινές από το Κινεζικό δικαστήριο για υποθέσεις διαφθοράς στον αθλητισμό 

Ο πρώην πρόεδρος της Κινεζικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Chen Xuyuan, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη εν μέσω ευρείας καταστολής της αθλητικής διαφθοράς στην χώρα.

Τα κινεζικά δικαστήρια επέβαλαν ποινές από οκτώ χρόνια έως και ισόβια κάθειρξη σε στελέχη των αθλητικών προγραμμάτων, κατηγορώντας τους για δωροδοκία και διάπραξη άλλων οικονομικών εγκλημάτων.

Ο Chen Xuyuan (κύρια φωτογραφία), ο πρώην πρόεδρος της CFA (Chinese Football Association), καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή βοήθησε στη διόρθωση αγώνων και χρησιμοποίησε τις διάφορες θέσεις του για να διαπράξει οικονομικά εγκλήματα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Xinhua ανέφερε ότι όλη η προσωπική περιουσία του Chen θα κατασχεθεί και τα παράνομα κέρδη του θα ανακτηθούν και θα παραδοθούν στο κρατικό ταμείο.

Άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για δωροδοκία ήταν ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Στίβου, Hong Chen, ο οποίος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια, ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ποδοσφαίρου Chen Yongliang, ο οποίος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια, και ο Dong Zheng, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της κινεζικής FA Super League Company, για οκτώ χρόνια.

Τα εγχώρια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Κίνας αγωνίζονται εδώ και καιρό με τη διαφθορά και την οικονομική αστάθεια, ενώ οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά στις διεθνείς τάξεις, παρά τις προηγούμενες επιτυχίες.

Η διαφθορά στο άθλημα συνδέεται κυρίως με ανταμοιβές σε παίκτες και διαιτητές για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα που ωφελεί τα συνδικάτα τυχερών παιχνιδιών.

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο