Connect with us

Στοίχημα

Με το βλέμμα στους τελικούς, Φιορεντίνα και Ρόμα. Χωρίς «κίνητρο» η Λειψία!

Τελευταία «στροφή» σήμερα στην Γερμανία και εκτός από τον πρωταθλητή που θα βγει σήμερα (Ντόρτμουντ ή Μπάγερν), ακόμα και η παραμονή είναι ανοικτή, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, εκτός από την Χέρτα που έπεσε την προηγούμενη αγωνιστική, οι άλλες δύο θέσεις ακόμα παίζονται. Και στην Ιταλία όμως, υπάρχει «θρίλερ», μιας και οι απανωτές τιμωρίες της Γιουβέντους κάθε λίγο, έχουν φέρει τα πάνω-κάτω για την «τετράδα».

16:30 Λειψία – Σάλκε

«Βόμβα» μεγατόνων έβαλε η Λειψία στην Γερμανία λίγες μέρες πριν, καθώς με το «διπλό» που πέτυχε (3-1) επί της Μπάγερν την «γκρέμισε» από την κορυφή και έστειλε ένα απίστευτο «δώρο» στην Ντόρτμουντ, που απλά με νίκη επί της Μάιντζ, παίρνει τον τίτλο ύστερα από δώδεκα χρόνια.

Με ρεκόρ 19-6-8 και τέρματα 60-39 η Λειψία, χάσει-κερδίσει σήμερα από την Σάλκε τερματίζει τρίτη στην βαθμολογία.

Μια Σάλκε που ύστερα από το εντός έδρας 2-2 με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, πριν λίγες μέρες, έφτασε στο 7-10-16 με 33-67 το ρεκόρ της, είναι δεύτερη από το τέλος και θέλει μόνο νίκη σήμερα, ώστε να μείνει στην κατηγορία μέσο μπαράζ ή και απευθείας και ανάλογος των άλλων αποτελεσμάτων.

Σε περίπτωση ήττας, θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα πάρει τον δρόμο της Χέρτα για την δεύτερη κατηγορία. Στα του σημείου μας τώρα. Οι γηπεδούχοι κόντρα στην Μπάγερν δεν ήταν αδιάφοροι, αφού θέλαν νίκη, ώστε να «κλειδώσουν» την τρίτη θέση και πέτυχαν τον στόχο τους.

Σήμερα όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς είναι εντελώς αδιάφοροι και χωρίς «κίνητρο» πλέον.

Από την άλλη μεριά έχουμε μια Σάλκε που θέλει μόνο νίκη, αλλά ίσως και να μην της φτάσει. Δεν κρατάει την τύχη στα «χέρια» της. Στο ποδόσφαιρο όμως, ποτέ μην λες ποτέ. Σε αποδόσεις άνω του 4,20 το «διπλό» και θα πάμε σε αυτό και με την ομάδα που «καίγεται».

19:00 Φιορεντίνα – Ρόμα

Δεν τα κατάφερε η Φιορεντίνα στον πρώτο από τους δύο τελικούς που είχε για φέτος. Οι «βιόλα» στον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Ίντερ, αν και δεν ήταν κακοί έχασαν 1-2 και μαζί την ευκαιρία για ένα τρόπαιο στα «εγχώρια», ύστερα από πολλά χρόνια.

Στο πρωτάθλημα τώρα, είναι εδώ και καιρό χωρίς στόχο και με ρεκόρ 13-11-12 με 48-41 τέρματα είναι ενδέκατοι στην βαθμολογία και μπορούν να φτάσουν μέχρις το «οκτώ».

Βέβαια, λίγο τους νοιάζει, αφού έχουν μπροστά τους τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ με την Γουέστ Χαμ που εκτός από έναν Ευρωπαϊκό τίτλο, θα τους δώσει και την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Ευρωπαϊκό τίτλο  έχει να διεκδικήσει και η Ρόμα όμως. Μάλιστα τον δεύτερό συνεχόμενο, καθώς η ομάδα του Μουρίνιο πέρσι κατέκτησε το Κόνφερενς Λίγκ και πάει στο ματς με την Σεβίλλη για το back to back.

Πριν από τον τελικό όμως, υπάρχει και το πρωτάθλημα. Εκεί, όπου από τις απανωτές τιμωρίες της Γιουβέντους, τα πράγματα για την «τετράδα» έρχονται πάνω-κάτω κάθε βδομάδα.

Έκτη με 17-9-10 και 47-35 η Ρόμα που μαθηματικά έχει λεπίδες για την τέταρτη θέση, αφού οι ομάδες που «κυνηγάει» θα παίξουνε μεταξύ τους τις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Έτσι, αν η Ρόμα κάνει το δύο στα δύο μπορεί να βρεθεί στα «αστέρια».  2-2 εντός έδρας με την Σαλερνιτάνα την αγωνιστική που πέρασε για του «Ροβαίους», 1-1 με την Τορίνο εκτός έδρας η Φιορεντίνα. Στα του σημείου μας. Ξεκάθαρα αμφότερες οι ομάδες έχουν το βλέμμα στους τελικούς αι αυτό δεν κρύβεται.

Βέβαια, η Ρόμα «κρυφοκοιτάζει» ακόμα την  «τετράδα» και θα ψάξει νίκη σήμερα. Πιο πολύ από την Φιορεντίνα, όπου δεν θα ρισκάρει, να «χάσει «παίκτες» από τραυματισμούς ή να τους επιβαρύνει. Είναι και αδιάφορη βαθμολογικά, όπως γράψαμε παραπάνω. Σε καλή απόδοση το 2Χ με over 1,5 και πάμε πάλι με την ομάδα που έχει ανάγκη τους βαθμούς.

22:00 Λιλ – Ναντ

Κλείνουμε με Γαλλία και ένα παιχνίδι με «μονόπλευρο» ενδιαφέρον. Μόνο νίκη θέλει απόψε η Λιλ κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Ναντ.

Οι «Λιλουά» και ύστερα από την εντός έδρα νίκη με 2-1 επί της Μαρσέιγ πριν λίγα βράδια, είναι στο μείον «δύο» από την  Μονακό, στην κόντρα για Γιουρόπα Λιγκ και δύο αγωνιστικές πριν το «φινάλε» θα ψάξουν το απόλυτο και μετά θα κάνουν «ταμείο».

18-9-9 με 62-42 το ρεκόρ τους, πέμπτοι και στο συν «ένα» από την Ρεν. Η Ναντ τώρα και με ρεκόρ  6-15-15 με 35-53 τέρματα, είναι χωρίς άγχος, αφού έχει σωθεί, ενώ είναι «άδεια» από την ήττα στον τελικό κυπέλλου με την Τουλούζ.

Εύκολα έχασε από την Μονπελιέ πριν λίγες μέρες 0-3 εντός έδρας. Δείγμα της κακής κατάστασης που βρίσκεται, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Δεν γράφουμε τίποτα άλλο και πάμε στον «άσσο» με under 4,5 και τέλος. Οι γηπεδούχοι εκτός ότι ψάχνουν έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, έχουν στα «χέρια» τους ήδη το «εισιτήριο» για το  Κόνφερενς Λιγκ και αυτός είναι ο «μίνιμουμ» στόχος.

Συνοπτικά προτείνω

Λειψία – Σάλκε : 2 (4,55 – 5,00)

Φιορεντίνα – Ρόμα : 2X / over 1,5 (2,45 – 2,60)

Λιλ – Ναντ : 1 / under 4,5 (1,80 – 1,95)   

 

Advertisement

Must See

More in Στοίχημα